Diari digital d'Andorra Bondia
Sessió de consell de comú d'Encamp celebrada aquest dijous.
Sessió de consell de comú d'Encamp celebrada aquest dijous.

Encamp trigarà dos anys a tenir un espai com el del Prat Gran


Escrit per: 
Agències / Foto: T.N.

Després de negociar la rescissió del contracte de lloguer del Prat Gran, el Comú i la propietat han acordat la regulació de retorn dels terrenys, propietat de Casa Areny. Donat que s’ha demanat al Comú la devolució de les parcel·les “en l’estat original”, ha explicat el cònsol major, Jordi Torres, s’ha establert un període de vuit mesos per dur a terme les tasques de trasllat i enderroc dels equipaments a altres zones de la parròquia. Enderroc que inclou la plaça del rellotge, la font, la pèrgola, els jocs i els equipaments del bar i dels serveis de circulació i de policia. Així, des del tancament de la zona, que es preveu que es faci d’aquí a quatre mesos, fins a la construcció del nou parc, el comú estima que passaran dos anys.

Torres ha indicat que els jocs es traslladaran al passeig de l'Alguer i als aparcaments més perifèrics, on està previst habilitar una zona d'esbarjo per als infants. Els serveis de circulació i de policia podrien ubicar-se a les dependències de l'antiga Casa Comuna o a l'edifici on actualment hi ha els serveis d'higiene. Pel que fa als esdeveniments que tenien lloc allà, com per exemple els actes de la festa major, "fins que no es desenvolupi un nou parc això ho perdrem", però ha afirmat que a Encamp hi ha espais per continuar organitzar-los, com la plaça dels Arínsols o les places del Consell i de Sant Miquel, que després de la reforma de les avingudes principals "han guanyat molta amplitud". Durant els vuit mesos que duri el trasllat, el comú mantindrà la responsabilitat a tercers, però deixarà de pagar lloguer.

De l'actual terreny del Prat Gran, el Comú es quedaria allò cedit per la propietat, que correspondria a l'aparcament comunal d'Encamp i una part de la plaça del Rellotge. 5.000 m2 als que se'ls sumarien 5.000m2 més a l'altre costat del carrer de la Molina, on anteriorment s'ubicava el càmping Internacional. El Comú es troba en negociacions amb la propietat per llogar la part que correspondria a la cessió fins que els propietaris no desenvolupessin la unitat d'actuació. En total, el comú seria propietari d'un terreny de 10.000 m2, 3.000 menys que l'actual Prat Gran, on es podrien plantejar alternatives com "un aparcament subterrani" o "passarel·les que connectin les dues zones".

El cònsol major ha explicat que, si bé la seva voluntat era la de comprar els terrenys i la de la majoria era mantenir el parc, "després de la reunió de poble vam poder captar que la gent estava molt dividida". Per tant, i amb el final de la legislatura a prop, va considerar que "no tocava". Pel que fa al futur de la zona i el perill de què el proper consolat no vulgui recuperar la zona verda, Torres creu que "cada equip polític ho reflectirà al seu programa, que és el que la gent espera".

Ajuts a negocis

En el marc del Pla director de dinamització econòmica de la parròquia, la sessió de consell de comú ha servit per aprovar un programa d'ajuts per a la creació i la modernització d'empreses, amb l'objectiu que els negocis puguin millorar la imatge, adaptar-se a les ordinacions i contractar nou personal. Això permetrà oferir subvencions a través de decrets que regulin situacions específiques, com per exemple la regulació de la distribució de la logística al Pas de la Casa, concurs aprovat per la junta de Govern. D'aquesta manera, es vol posar fi al conflicte que hi ha entre els camions que reparteixen mercaderia durant tot el dia i els visitants que s'apropen al poble a comprar. Amb la intenció d'obtenir un "comerç de qualitat", Torres ha avançat que la mesura també afectarà la treta de neu i d'escombraries, a l'organització d'esdeveniments i al transport col·lectiu. Seguint el mateix pla, el cònsol major també ha anunciat la formació de personal del comú perquè puguin adreçar-se als comerços i aconsellar-los a l'hora de col·locar els productes a l'aparador o d'atraure més clientela. Properament també se signaran decrets per a la remodelació de cartells i de terrasses. La partida per a aquest concurs forma part dels 170.000 euros que els pressupostos preveien per a ajuts.

L'ordenança ha estat aprovada per assentiment, però amb la intervenció de la consellera de L'A + Independents, Maribel Lafoz, ha destacat que a la parròquia hi ha "moltes altes, però també moltes baixes de comerços", tement que el comú doni ajuts a comerços que fossin de curta durada. Així, ha manifestat la necessitat d'incloure al text una clàusula "per controlar que això no succeeixi", ja que "tots hem de ser responsables de les subvencions que es donen perquè són diners públics". En aquest sentit, el conseller d'Administració, Reactivació Econòmica i Finances, Jordi Rogel, ha aclarit que per rebre els ajuts és necessari que els comerciants hagin fet la inversió en els darrers dotze mesos. Per la seva part, el conseller de PS + Independents Joan Sans considera que "la clau seran els futurs decrets que puguin néixer a partir d'aquí".

Obres

D'altra banda, el comú també ha aprovat les obres de millora de Prada de Moles, que provenen d'un conveni signat amb el FC Andorra. Els treballs consisteixen en el tancament perimetral del camp, l'ampliació dels vestuaris, una nova zona de bar i, amb l'objectiu d'ampliar l'espai de les graderies amb seguretat, també es preveu la col·locació d'una llosa correguda. Les obres tenen un cost de 420.000 euros i serviran per adaptar l'espai a les normatives de La Liga. També s'ha aprovat el canvi dels ascensors de l'aparcament del Bullidor i del Centre Esportiu del Pas de la Casa, la reparació d'algunes voravies de l'avinguda d'Encamp, també al Pas de la Casa, i el concurs per a la redacció del projecte d'un aparcament horitzontal a Les Bons, que solucionarà els problemes de trànsit de la zona. A més, s'ha anunciat la construcció d'un castell per als infants als jardins de Can Notari, situats a l'avingudade Joan Martí davant de la passarel·la de fusta que porta al complex esportiu.

Encamp
trigarà
dos anys
Prat Gran
Espai

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte