Diari digital d'Andorra Bondia

Encamp vol que Canillo corregeixi els límits del territori indivís de la Solana d'Andorra


Escrit per: 
Agències

Tot i que el Comú d'Encamp dóna la sentència de Concòrdia de l'any 2000 per respectada, excepte en el territori del Riu de Massat, ha detectat que el Comú de Canillo ha traçat uns límits incorrectes en diverses zones. Per això demana una correcció del POUP canillenc.

Tot i que el Comú d'Encamp dóna la sentència de Concòrdia de l'any 2000 per respectada, excepte en el territori del Riu de Massat, ha detectat que el Comú de Canillo ha traçat uns límits incorrectes en diverses zones. Per això demana una correcció del POUP canillenc.

Durant la sessió de consell de Comú d'Encamp d'aquest dijous s'ha presentat un document sobre les diferències de límits que, segons Encamp, encara existeixen entre les parròquies d'Encamp i Canillo. L'estudi, que inclou tots els plànols, conclou que hi ha més d'1.900.000 metres quadrats de terreny propi d'Encamp no reconegut en el Pla d'Ordenació i Urbanisme de Canillo, i un terreny indivís de més de 3.000.000 de metres quadrats que també s'ha de respectar perquè la meitat són d'Encamp.

El document esmenta quatre zones on hi ha conflicte. En el primer cas, es tracta del territori indivís de la Solana d'Andorra. Segons el Comú d'Encamp, Canillo no respecta els límits marcats en un document de 1835 on els dos comuns arrendaven aquest territori a Merens i l'Ospitalet i on els límits queden ben detallats. Segons el document, amb data d'1 d'octubre de 2010, la diferència de superfície entre els dos límits és de 3.388.000 metres quadrats.

En segon lloc es parla de la zona de Basers del Maià i Costa Rodona. Gràcies a la col·laboració de diversos encampadans, s'han pogut trobar unes creus de terme que delimiten la connexió que existia entre el Pas de la Casa i la Solana d'Andorra en territori encampadà. Aquesta troballa ha estat certificada davant d'un notari sobre el terreny, i per tant Encamp també demana la rectificació del Comú de Canillo.

També hi ha discrepància en el límit a l'alçada de Bordes d'Envalira, ja que no concorda amb la rodalia de terme feta l'any 1871. En aquest cas la diferència és de 118.000 metres quadrats. Finalment, també es parla de la zona de la Bor i la Tossa, on hi ha una diferència de superfície de 26.846 metres quadrats.

El cònsol major, Miquel Alís, ha dit que es demanarà a Canillo que es rectifiquin els límits i que potser és una qüestió que 'no s'han adonat'. Alís creu que no hi haurà problemes per arribar a un acord, però en el cas que no s'hi arribi, s'haurà de tornar a portar el cas als tribunals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte