Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del Consell General del 23 de març passat.
Un moment de la sessió del Consell General del 23 de març passat.

Entra en vigor la llei òmnibus i la de l'estat d'alarma ho fa aquest dijous


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

La Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, ha entrat ja en vigor després que, un cop signada pels coprínceps, ha estat publicada aquest matí en el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra. El BOPA publica també la Llei qualificada dels estats d'alarma i emergència, que en aquest cas entrarà en vigor demà.

El text de mesures urgents, conegut també com a llei òmnibus, prevei la injecció de 200 milions d’euros al teixit productiu, ajudes als autònoms, exoneracions dels lloguers dels locals, salaris per a pares i mares que hagin de tenir cura dels fills així com l’encàrrec a l’executiu de flexibilitzar els criteris d’accés a la prestació per desocupació involuntària i a les ajudes al lloguer en un termini no superior a dos mesos.

Amb la Llei qualificada dels estats d'alarma i d'emergència, l'executiu disposa d'una eina més per si cal endurir les mesures de confinament si es considera que les decretades no són suficients. Una declaració hipotètica de l'estat de l'alarma, el que es podria aplicar davant una crisi sanitària com l'actual, permetria al Govern prohibir o limitar la circulació;limitar l’entrada o la sortida del país de persones i mercaderies; practicar requises temporals de béns i imposar prestacions personals obligatòries; limitar o racionar el consum d’articles o serveis de primera necessita; i intervenir i ocupar transitòriament indústries, fàbriques, tallers, explotacions, empreses o locals, a excepció de domicilis privats.

Ambdos textos va ser aprovats pel Consell General el 23 de març passat en una sessió excepcional de la cambra parlamentària que va comptar només amb la presència de 14 dels 28 consellers generals.

llei òmnibus
estat
d'alarma
dijous
ho fa
aquest
en vigor

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Snyr.Espot i Srnys.Copínceps!!! Moltes Gracies per la labor tan dificil a asumir i Gracies per l'enteniment!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte