Diari digital d'Andorra Bondia

ERC i PSC demanen que es compleixi la Llei de vegueries


Escrit per: 
Redacció

Els grups d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i del Partit Socialista de Catalunya-Progrés de l’Alt Urgell demanen que es faci efectiva la desconcentració dels organismes i serveis de la Generalitat a la demarcació veguerial de l’Alt Pirineu, tal com estableix la llei aprovada pel Parlament.

En una moció conjunta, que es presentarà avui en el ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, s’insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a complir i desplegar la Llei de vegueries, aprovada pel Parlament el 3 d’agost del 2010.
Els dos grups manifesten el seu rebuig a la decisió del Govern que, a través de la seva vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha anunciat la determinació de no desplegar en aquesta legislatura la Llei de vegueries.
La moció conjunta vol traslladar als mitjans de comunicació públics, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la conveniència d’incorporar la terminologia veguerial quan es refereixin a l’Alt Pirineu.
Al mateix temps, es considera necessari negociar amb el Govern de l’Estat espanyol la modificació dels marcs legals corresponents per poder constituir els consells de vegueria, de les Terres de l’Ebre, de l’Alt Pirineu i de la Catalunya central.
Uns acords que finalment es pretenen fer arribar a la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la CCMA i a l’ACN, així com als consells comarcals de la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Consell General d’Aran.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte