Diari digital d'Andorra Bondia
Es manté l’obligació de romandre al domicili en cas de baixa mèdica
Es manté l’obligació de romandre al domicili en cas de baixa mèdica

Es manté l’obligació de romandre al domicili en cas de baixa mèdica


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Les persones que estiguin de baixa mantindran l’obligació d’estar-se a casa seva entre les nou del matí i les dotze del migdia i entre les tres i les cinc de la tarda, després que la majoria demòcrata rebutgés la moció dels consellers del Partit Socialdemòcrata, que sí que va rebre el suport de Liberals i SDP, per eliminar aquesta obligació del reglament de les prestacions d’incapacitat temporal de la Seguretat Social. 
La consellera general del PS, Rosa Gili, que va retreure a l’executiu que s’hagués optat per aquesta mesura sense haver fet cap consulta sobre la seva utilitat al Col·legi de Metges, va lamentar que es faci “prevaler” qüestions econòmiques i administratives per sobre de la persona, que hauria d’estar al centre del sistema. Així mateix, Gili, que no es va mostrar contrària que es controlin les baixes però que s’ha de fer “amb sentit comú”, va criticar que es pensi que els que estan de baixa són uns aprofitats.
Des del grup demòcrata, Carles Jordana va recordar que el reglament preveu que una persona es pugui absentar del domicili si ho requereix el metge i va retreure a Gili que el PS hagi fet “una obsessió” d’aquest tema i que sembli que només ells puguin apel·lar a qüestions socials.
A banda, la majoria va rebutjar també la moció presentada pel grup liberal per ampliar el consell d’administració d’Andorra Turisme amb dos representants escollits pel Consell General i dos més triats pels comuns. 
Carles Naudi d’Areny-Plandolit va defensar la proposta, que pretén retornar als objectius amb què es va crear l’entitat, assegurant que no és que Andorra Turisme no faci bé les coses sinó que les podria fer millor i que el fet que al consell d’administració hi hagi dos representants escollits pel Consell General dóna més garanties als ciutadans.
Des del grup demòcrata, Patrícia Riberaygua va justificar el rebuig a la moció assegurant que la professionalitat del consell d’administració ja està garantida amb el perfil del gerent de l’entitat i que no creuen necessària la incorporació d’experts vistos els bons resultats en política turística.
Finalment, i després que el grup liberal acceptés l’esmena de la majoria demòcrata, el ple va aprovar la moció per instar el Govern que faci els canvis necessaris per comptabilitzar en el termini de 60 dies per satisfer el pagament als proveïdors els dies que els departaments del Govern utilitzen per revisar factures o certificacions dels projectes adjudicats.

Consell General
Rosa Gili
Carles Naudi d'Areny-Plandolit
moció
proveïdors
Andorra Turisme

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte