Diari digital d'Andorra Bondia

ES no descarta formar una llista per a l’executiva del PS


Escrit per: 
M. M. / Agències

Un cop descartada la possibilitat de presentar una llista unitària amb la presència d’Esquerra Socialista (ES) per al comitè executiu del Partit Socialdemòcrata (PS), el coordinador d’ES, Josep Maria Cucalon, no descarta formar una llista pròpia.

No obstant això, Cucalon va matisar que la decisió dependrà de l’afluència que hi hagi a la reunió d’aquest vespre a la seu del Partit Socialdemòcrata, on ES ha convocat la militància socialdemòcrata, a les nou, per conèixer el suport al manifest redactat pel corrent polític.
“Ganes de confrontació no en tenim, però si som molts no descarto res”, va afirmar ahir el coordinador d’ES, que va afegir que “si presentem candidatura, que ara per ara he de dir que no, hauria de ser per guanyar-la”. En aquest sentit, Cucalon va assenyalar que “cal veure els suports i si hi ha companys que volen debatre sobre el document, ja que si som una minoria i la militància no es mobilitza no farem res”.
Pel que fa a la negativa de formar una candidatura única amb ES, confirmada durant una reunió mantinguda per les dues parts aquest dilluns,  Cucalon va lamentar que la resposta se’ls va donar “sense parlar d’actius polítics ni d’objectius”. Així, el coordinador d’ES va afirmar que l’exconseller socialdemòcrata Jordi Font “ens va dir que havia perdut la il·lusió i que la gent que li dóna suport no té confiança arran de l’anàlisi feta per Esquerra Socialista”, mentre que posteriorment va rebre el suport de Pere López, Víctor Naudi i Bruno Bartolomé.

Rebuig de les vicepresidències
D’altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata va decidir ahir no acceptar les vicepresidències de les comissions legislatives que els ha ofert el grup parlamentari demòcrata. Tal com van confirmar des del PS, només s’acceptaran les presidències de la comissió d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, i de Política Territorial i Urbanisme, però no s’exercirà cap vicepresidència. En conseqüència, segons fonts del PS els consellers del grup parlamentari demòcrata hauran d’ocupar les presidències de la resta de comissions i totes les vicepresidències. Les comissions que s’havien assignat al grup parlamentari socialdemòcrata per a la vicepresidència són la de Finances i Pressupost i la de Política Exterior, però finalment el conseller socialdemòcrata que formi part d’aquestes comissions ho farà sense cap càrrec.
La renúncia del PS a les vicepresidències podria retardar la constitució de les comissions, ja que s’han de reorganitzar els càrrecs que s’havien triat inicialment. Tot i que alguns consellers socialdemòcrates ja havien manifestat disconformitat amb el nombre de consellers que han de participar en cada comissió, no van voler exposar els motius pels quals han declinat l’oferiment.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte