Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat aquest dimarts a Escaldes-Engordany.
Un moment del consell de comú celebrat aquest dimarts a Escaldes-Engordany.

Escaldes-Engordany destinarà prop de 600.000 euros a l'embelliment de les voravies


Escrit per: 
Agències

El consell de comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació de la reforma de gairebé 2.000 metres lineals de voravies de la parròquia amb una inversió de 535.945 euros. Seguint els treballs iniciats els 2013 amb l'avinguda Fiter i Rossell, els trams de carrers i camins empedrats que es milloraran són la carretera, el cementiri i la urbanització de La Plana; l'avinguda de les Escoles i l'avinguda Pessebre; el carrer Josep Viladomat, i el camí d'Engolasters i el de la font del Gat. 

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha argumentat que aquesta reforma contribuirà a "millorar l'accessibilitat a la parròquia" i que es tracta de "dos lots de voravies bastant importants". És per aquest motiu que seran dues empreses les encarregades de dur a terme aquestes tasques d'embelliment. D'una banda, l'empresa Construccions Entrimo serà l'encarregada d'actuar en primera instància per un import de 231.668'42 euros, mentre que l'empresa Simco acabarà de reformar les voravies per un import de 304.277,46 euros. Calvet ha declarat que aquestes obres compten amb una durada de vuit setmanes per empresa, "tot i que no les faran de cop". 

Per la seva banda, la consellera del Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I), Cèlia Vendrell, ha dit que aquests carrers són els últims que falta per enquitranar, ja que des de l'inici de les obres "s'han prioritzat els carrers amb pendent més fort". Per tant, s'eliminaran les rajoles antigues "que rellisquen molt amb el paviment mullat i amb neu" i se substituiran per enquitranat, quelcom "positiu per la parròquia". 

Aparcament de la vall del Madriu-Perafita-Claror 

En aquest sentit, el consell de comú ha aprovat per assentiment l'aprovació del contracte per l'arrendament de part de la finca Borda de les Molleres, situada a la carretera d'Engolasters-pont de la Plana, per habilitar-hi un aparcament públic de vehicles. La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha posat en relleu que "feia temps que anàvem al darrere de donar aquest servei", ja que "cada cop hi ha més gent a la vall" i, els caps de setmana, "és un perill perquè els cotxes s'han d'aparcar a la carretera". 

El següent pas, per tant, és elaborar el projecte per veure quantes places s'hi destinaran però "és una parcel·la bastant gran". A més, Marín ha afirmat que ja han negociat amb el propietari i tan sols caldrà treure un edicte "per fer unes petites obres" que espera que estiguin enllestides abans de l'estiu. 

Vendrell ha confirmat que aquest aparcament "endreçarà la zona i facilitarà l'accés a la vall del Madriu". Tot i que ja ha deixat constància altres vegades de la seva opinió respecte a la vall, la consellera ha definit la mesura com a "positiva". 

Aprovada la creació de la comissió de l'Arxiu comunal 

Tot i que el comú ja compta amb un arxiu històric, "feia falta un departament més dins de tota l'administració", ha declarat Marín. És per aquest motiu que tots els consellers han votat favorablement a la creació d'aquesta comissió amb l'objectiu d'organitzar tota la documentació que es genera en el dia a dia i digitalitzar-la i, d'aquesta manera, "sempre es tindran dues opcions". 

Per tant, el responsable de la nova comissió, que estarà ubicada al comú escaldenc, serà l'actual secretari d'organització del PS, Carles Sánchez que, segons Vendrell, "és un gran professional en aquest tema". Per finalitzar, la consellera socialdemòcrata ha retret a Marín la inexistència d'un reglament que permeti preservar, conservar i classificar tots els documents de manera correcta. Per la seva banda, la cònsol ha posat en relleu que aquest reglament ja s'ha fet.
Totes les candidatures han quedat validades sense problemes al llarg d'aquest dimarts i s'han aprovat en consell de comú.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte