Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol Gili pren jurament a Cerni Escale com a secretari general del Comú escaldenc.
La cònsol Gili pren jurament a Cerni Escale com a secretari general del Comú escaldenc.

Escaldes impulsarà una borsa de l'habitatge


Escrit per: 
Agències

Aquesta nova comissió afrontarà una de les grans qüestions d'aquest mandat socialdemòcrata a la parròquia escaldenca i per aquest motiu Gili diu que ha decidit formar-ne part ella mateixa. Per tal de solucionar aquesta problemàtica de l'habitatge, la cònsol sosté que des del comú constituiran una borsa de l'habitatge perquè les persones que en busquin s'hi puguin inscriure, juntament amb tots aquells propietaris o agències immobiliàries que gestionen aquests béns.

La cònsol també va avançar que intentaran "detectar tots aquells habitatges que puguin estar buits" a més de voler-ne esbrinar els motius. En aquesta línia, diu que buscaran "col·laboracions publicoprivades" i oferiran ajuda tant de recursos humans com econòmica a aquells que no necessitin. A banda de les competències del comú, també estudiaran àmbits de competència nacional i per aquest motiu sol·licitaran la col·laboració del Govern: "Nosaltres estarem allà per recordar que és un tema que no s'ha de deixar de banda i que se li ha de donar la importància que els nostres ciutadans necessiten".

L'oposició, liderada per Miquel Aleix, va ser prudent respecte aquesta comissió i va avançar que es mantindrien fidels al programa: "A partir d'aquí l'únic que podem fer és esperar a veure les propostes i les iniciatives que agafa la majoria i en funció d'això decidirem la nostra posició". Segons Aleix, la primera sessió de consell de l'any és "un tràmit", els tres consellers demòcrates hi estan per "treballar per Escaldes-Engordany" i per exercir la funció "que ens correspon després dels resultats de les eleccions", que és la de vigilar i la fer un seguiment de la feina de l'actual comú.

Junta de govern i comissions permanents

La sessió va servir per nomenar els membres de la nova junta de govern, encapçalada per la cònsol major i presidenta, Rosa Gili, i seguida per Joaquim Dolsa com a cònsol menor; Celia Vendrell com a consellera major, Magda Mata com a consellera menor i a Joao Rafael, Meritxell Massoni, Josep Batalla, Valentí Closa i Antoni Fernández com a consellers. A banda d'això, a l'inici de la sessió, Cerni Escalé va jurar el càrrec com nou secretari general del comú.

A més, es van aprovar les vuit comissions permanents que, a banda de la d'Habitatge, hi haurà aquesta legislatura: la d'Atenció a les Persones i Proximitat formada per Magda Mata, Joao Lima i Toni Fernández; la d'Esports i Vida Cultural integrada per Valentí Closa, Toni Fernández i Josep Batalla; la de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica amb Meritxell Massoni i Joao Lima; la de Medi Ambient, Mobilitat i Serveis formada per Cèlia Vendrell, Joao Lima i Josep Batalla; Valentí Closa, Magda Mata i Rosa Gili seran membres de la de Circulació i Aparcament; Joaquim Dolsa, Valentí Closa i Josep Batalla treballaran dins la comissió de Finances, Administració, Compres i TICs; i finalment la de Recursos Humans estarà integrada per Magda Mata i Meritxell Massoni.

Andorra
escaldes
jurament
consell de comú
borsa d'habitatge
Gili
Escalé
Cerni
Aleix
vendrell
comissions
secretari general
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic