Diari digital d'Andorra Bondia

Escaldes mancomuna amb la capital la recollida de paper


Escrit per: 
Text: Marià Miño / Fotografia: Comú d'Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar en la sessió de consell d’ahir, per un valor de 327.259 euros, l’adjudicació del servei de recollida selectiva del paper i el cartró, que per primera vegada es realitzarà de forma mancomunada amb Andorra la Vella.

La corporació escaldenca haurà d’assumir 168.499 euros, 80.776 menys que l’exercici anterior, mentre que el Comú de la capital es farà càrrec dels 158.759 euros restants.
El cònsol major, Antoni Martí, va matisar que la xifra corresponent al Comú d’Escaldes-Engordany és més elevada perquè disposa de més punts verds. A més, tant la majoria com l’oposició van celebrar que s’hagi fet aquest pas, donat l’estalvi de més de 80.000 euros que suposarà per a la parròquia. En aquest sentit, Martí va sostenir que la via de la mancomunació “no té retorn, i és el camí del sentit comú”.
La sessió d’ahir, que va ser  breu ‒va durar aproximadament una hora‒ i plàcida per a la majoria ‒tots els punts es van aprovar amb el vistiplau dels dos consellers de l’oposició‒ va servir també per aprovar un conveni amb Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) per permetre a la parapública avaluar el potencial energètic de l’aigua termal.
Després que l’últim estudi preliminar que es va fer apuntés la possibilitat d’aprofitament de les fonts d’aigua termal situades al pont de la Tosca, la corporació va autoritzar ahir les tasques necessàries en aquesta zona, que, si bé el termini màxim és de dos anys, la parapública preveu que podrien estar enllestides abans.
Martí es va mostrar convençut de la possibilitat d’incrementar el potencial energètic a través de la geotèrmia i va apostar per aquesta via en considerar que “no podem estar sempre supeditats al petroli i a l’electricitat”. Així mateix, va afegir que l’elaboració d’aquest estudi “no deixa hipotecada la decisió del proper cònsol”, però servirà per “deixar almenys un diagnòstic”.
L’acord amb FEDA, que sorgeix de la taula d’energia, preveu que el Comú hauria de reemborsar les despeses, d’uns 92.000 euros, en el cas que el resultat de l’estudi sigui favorable, i, en el cas que els estudis demostrin la viabilitat d’explotació dels recursos geotèrmics, el Comú podria optar per l’explotació directa o bé per mitjà d’una societat d’economia mixta o en règim de concessió, que podria fer-se càrrec d’aquestes despeses.
La corporació també va aprovar el calendari 2011 de dies festius parroquials, així com diverses propostes de caràcter econòmic, com ara la reducció del cànon de la concessió d’un 15% per l’explotació del bar restaurant del Prat del Roure durant aquest any, o el fraccionament en dos parts de l’impost sobre activitats econòmiques, professionals i empresarials. A més, el Comú va decidir que s’apliqui les tarifes diürnes de cap de setmana als dies festius i de gran afluència, amb l’objectiu d’incrementar la rotació.
Finalment, el cònsol major va comunicar que el Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó al Comú d’Escaldes-Engordany en relació amb la contractació de l’empresa que gestiona la publicitat a la via pública.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte