Diari digital d'Andorra Bondia
Escaldes rebaixa l’endeutament en 3,1 milions durant l’exercici 2017
Escaldes rebaixa l’endeutament en 3,1 milions durant l’exercici 2017

Escaldes rebaixa l’endeutament en 3,1 milions durant l’exercici 2017


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Escaldes-Engordany va rebaixar l’endeutament en 3,1 milions d’euros durant l’any passat, un fet que permet situar-lo en 19,6 milions. L’exercici s’ha tancat amb un resultat positiu de 2,4 milions si no es té en compte l’adquisició de la parceŀla de l’antic hotel Casino per 5 milions, per a la qual es preveia recórrer a nou endeutament. Finalment, però, la compra es va poder fer amb recursos propis i per tant, els comptes del 2017 s’han acabat tancant amb un “desestalvi pressupostari” de 2,6 milions, va defensar la consellera de Finances, Núria Gómez.

Quant al programa d’inversions, se n’ha executat el 96%, amb 9 milions d’euros liquidats i dos més de compromesos. Gómez va explicar que les bones xifres venen motivades per la recuperació dels ingressos de radicació, el creixement en la rotació d’aparcaments, i l’augment de les transaccions patrimonials. De fet, per construcció s’ha obtingut 1 milió d’euros per ITP i 1,2 milions pels rendiments derivats de la cessió econòmica de terrenys, uns imports que suposen el doble del previst. Per aquest 2018 s’han reconduït 2,2 milions d’euros. Des de la minoria, el conseller liberal Marc Magallón va celebrar el resultat pressupostari, al qual també ha contribuït l’oposició, va remarcar.

Per altra banda, en el consell de comú d’ahir es van adjudicar les obres d’embelliment de l’avinguda Carlemany per 3,2 milions d’euros, una xifra superior a la prevista inicialment perquè també s’hi han inclòs els carrers travessers. El que no s’hi ha recollit són els sistemes de seguretat, un tema d’importància per Magallón. Per això va demanar que s’hi instal·lin abans de finalitzar l’obra. El cònsol menor va explicar que s’ha decidit fer un nou plec de bases per adquirir un sistema que va incorporat a la voravia i que bascula a la calçada. Les ofertes que va rebre el Comú oscil·laven entre els 230.000 i els 850.000 euros, motiu pel qual es va decidir no adjudicar aquests treballs. La intenció és instal·lar els elements al mateix temps que es fan les obres. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, també va donar suport als treballs perquè creu que són necessaris per donar un nou impuls a la zona comercial de la parròquia. Vendrell considera que és “una proposta encertada” tot i que sobrepassa el pressupost inicial. Amb tot, argumenta que aquest és assumible tenint en compte la importància de les obres i la repercussió que poden tenir per a la parròquia. “No es tracta d’una desviació important i crec que és necessari per a l’embelliment de l’avinguda”, va dir.

A l’últim, la cònsol major va informar d’una carta enviada pel Govern en què s’informa que encara no es tenen els informes dels experts francesos sobre l’heliport. Magallón va exposar que més enllà de la viabilitat de la infraestructura el que interessa saber és la perillositat i els nivells sonors i de molèstia que pot causar per als ciutadans en la zona escollida. 

 

Marín: “no sabíem que la situació era tan greu”

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va afirmar que els membres del Comú “no sabíem que la situació era tan greu” al Servei de Circulació com perquè acabés amb una querella per amenaces i coaccions contra els màxims caps. Marín, que va apuntar que “la justícia ja dirà”, es va mostrar a l’espera que la situació es recondueixi. Al mateix temps va recordar que la setmana que ve s’incorpora el director del Servei de Circulació, Robert Barbosa. “A veure què passa”, va remarcar. Preguntada pel motiu pel qual manté la confiança en la cap de servei i l’oficial del cos tot i les greus acusacions dels agents de circulació, Marín va reafirmar-se en aquest posicionament i va afegir que “els hem posat nosaltres”. Al mateix temps va remarcar que al Comú d’Escaldes-Engordany hi treballen més de 300 persones i que “sempre alguna cosa hi ha”. Per això va explicar que, durant els darrers sis anys, sempre ha estat oberta a parlar amb qualsevol treballador.

 

Comú d'Escaldes
Carlemany
agents de circulació
servei de circulació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte