Diari digital d'Andorra Bondia

Escaldes tindrà un terreny de 2.300 m2 pels canvis en el POUP al Falgueró


Escrit per: 
M. F. / Foto: C. Escaldes


El Comú d’Escaldes-Engordany ha fet una modificació del pla d’urbanisme parroquial (POUP) arran de la sentència del Tribunal Superior desfavorable al fet que el 15% de la cessió a la zona del Falgueró es fes “en diners o en valors construïts” en lloc de fer-se una cessió de terreny.

D’aquesta manera, tal com va explicar la cònsol major, Montserrat Capdevila, ara s’han fet unes modificacions provisionals del pla d’urbanisme, que han de ser aprovades pel Govern. D’aquesta manera, quedarà fixat que en el desenvolupament d’aquesta zona la corporació rebi un terreny de 2.300 metres quadrats.
En aquest sentit, la unitat d’actuació s’ha hagut de refer i ara el 15% de la cessió es farà a través d’aquest terreny, que haurà d’estar situat en una zona al costat de l’hospital. Segons Capdevila, la corporació no ha decidit què es farà en la parcel·la i en tot cas va assenyalar que aquesta serà una decisió que ja haurà de prendre “el proper equip comunal”. La cònsol major va recordar que el conveni que s’havia signat amb els privats i que va acabar als tribunals preveia la cessió en places d’aparcament i també hi havia previstos uns locals on havia d’anar ubicada la biblioteca comunal. També va insistir en el fet que quan aquest conveni es va aprovar “tant la majoria com l’oposició” hi van donar suport.
D’altra banda, Capdevila va informar d’una altra sentència sobre el pla d’urbanisme parroquial, en aquest sentit favorable a la corporació comunal. Així, va recordar que el 1999 es va signar un conveni entre el Comú d’Escaldes i propietaris del Clot d’Emprivat que fixava que la cessió que fessin en tirar endavant els projectes urbanístics fos d’un 13%. Un cop aprovat el projecte urbanístic, la corporació va reclamar la resta de terreny que li corresponia fins al 15% que fixa el pla. Els propietaris, però, s’hi van negar al·legant que el conveni era anterior a l’aprovació del POUP i van portar el cas als tribunals. Ara, el Tribunal Superior ha donat la raó a la corporació, que haurà de percebre gairebé un 2% més de terreny en aquesta zona.
D’altra banda, la corporació comunal ha donat el vistiplau a la creació de la figura del comerç inactiu, que de fet ja havia existit anteriorment. Per això es modificarà l’ordinació tributària per poder exonerar els comerços que durant un cert temps hagin de tancar portes arran de la baixada de l’activitat econòmica. D’aquesta manera, s’avaluarà quin termini es fixa per a aquesta aturada de l’activitat i, tal com va manifestar Capdevila, aquesta mesura permetrà que alguns comerciants puguin mantenir el negoci malgrat les dificultats econòmiques.
Finalment, ahir la corporació va acordar que el Prat del Roure sigui a partir d’ara el col·legi electoral. Així, cal recordar que les passades eleccions generals ja es van fer en aquest indret i que les del 3-A també tindran aquesta mateixa ubicació.
D'altra banda, el Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar un document de declaració d’intencions entre la corporació, el ministeri d’Educació i Cultura i la societat Bomosa per a la instal·lació d’un observatori astronòmic a Engolasters, que se signarà avui. D’aquesta manera, tal com va destacar Capdevila, la intenció de Bomosa és construir un observatori astronòmic a la zona del llac d’Engolasters per difondre coneixements relacionats amb l’astronomia. La corporació comunal cedirà el terreny però amb una sèrie de condicions, ja que, tal com va explicar Capdevila, aquesta instal·lació estarà ubicada en una zona que es troba dins una unitat d’actuació en què estan afectats el Comú escaldenc i FEDA, i si en un moment donat es decidís desenvolupar aquesta unitat aquest observatori hauria de ser desmantellat, sense que el privat rebés cap compensació a canvi. Així, la cònsol major va remarcar que l’ús del terreny és temporal i a precari, que l’autorització de les obres i els usos és provisional i que el titular de la llicència quedarà obligat a enderrocar la instal·lació quan la corporació revoqui l’acord signat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte