Diari digital d'Andorra Bondia
Madrid estudia si és segur autoritzar els vols amb GPS a l'aeroport Andorra-La Seu
Madrid estudia si és segur autoritzar els vols amb GPS a l'aeroport Andorra-La Seu

Espanya analitza la seguretat dels vols amb GPS a l’aeroport de la Seu


Escrit per: 
J.R./ Foto: SFGA

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, es va reunir ahir a Madrid amb el ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, per tractar sobre els avenços en el procés de certificació de l’aeroport d’Andorra-la Seu per acollir operacions de vol instrumental amb GPS. La reunió va servir per refermar la voluntat del ministeri espanyol de tirar endavant el projecte, tot i que la seva culminació es pot allargar a causa de la seva complexitat i en funció de si es pot garantir la seguretat del sistema. En aquests moments la pista de vol de l’aeroport està verificada per a operacions visuals, fet que impedeix que sigui operativa en dies de baixa visibilitat i, per tant, que la infraestructura sigui atractiva per a companyies aèries que vulguin programar vols regulars.

Aeroports de Catalunya va presentar el juliol passat un estudi aeronàutic sobre la millora de l’operativitat en condicions de baixa visibilitat, que actualment és analitzat per l’Agència Estatal de Seguretat Aeroportuària (AESA) i per l’agència espanyola de navegació aèria, Enaire, per determinar si es garanteix el compliment dels estàndards internacionals de seguretat en aquestes operacions. 
El titular d’Economia va expressar la seva satisfacció per la reunió, ja que demostra “que hi ha una dinàmica de treball instal·lada” en relació amb aquesta qüestió.  Segons van informar tots dos governs, la trobada dona continuïtat a la voluntat expressada pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el maig passat, d’impulsar el projecte. Amb tot, no es va parlar de quan podria ser una realitat perquè es tracta d’un projecte complex, ja que seria la primera vegada que a Espanya s’implementa una aproximació de vol amb suport GPS en una pista verificada com a visual i en un entorn orogràfic molt complex. 
Segons va indicar Saboya, l’important és que hi hagi, com s’ha constatat, “un ritme sostingut de treball” perquè finalment la certificació tècnica sigui una realitat.  L’informe és analitzat “de manera intensa i coordinada” per l’AESA i per l’agència espanyola de navegació aèria, Enaire, va recalcar el ministre de tornada a Andorra.

aeroport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte