Diari digital d'Andorra Bondia

Espanya recomana seguir les normes de la Carta Social


Escrit per: 
Redacció

Espanya ha recomanat al Govern regular i garantir els drets dels treballadors seguint les normes establertes a la Carta Social Europea. A més, el país veí del sud indica que cal aconseguir aquest objectiu mitjançant el diàleg amb els agents i interlocutors socials i buscant el màxim consens al Parlament.

Aquesta va ser una de les remarques fetes en el si del Grup de Treball sobre l’Examen Periòdic Universal (un mecanisme del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides) el novembre passat a Ginebra. La Carta Social Europea recull el dret al treball i a exercir-lo amb unes condicions equitatives. A més, també preveu el dret a la seguretat i higiene durant la jornada laboral, a obtenir una remuneració equitativa i a poder exercir els drets sindicals. També recull el dret a accedir a l’assistència social i mèdica i als serveis socials, i també garanteix la protecció i l’assistència dels treballadors emigrants de la resta de països contractants, entre altres aspectes.
D’una altra banda, Espanya, juntament amb sis països més (entre els quals hi ha Portugal) també recomanen la signatura del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals. Aquest acord també regula els drets laborals, la salut i l’educació i l’assoliment d’un nivell de vida adequat.
Andorra es va comprometre a donar una resposta a aquestes qüestions durant el proper període de sessions del Consell de Drets Humans de l’ONU, que se celebrarà el proper mes de març. El Govern, de la seva banda, va exposar alguns dels avenços, com la creació d’un subsidi d’atur i la modificació de la Llei de llibertat sindical.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte