Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, aquest divendres.
El cap de Govern, Xavier Espot, aquest divendres.

Espanya veu insuficient el sistema d’atur andorrà i demana un pas més


Escrit per: 
Agències / FOTO: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha referit aquest divendres als documents que des de finals de l'any passat s'intercanvia amb Espanya corresponents als canvis que Andorra hauria d'assumir en matèria de seguretat social per arribar a bon port amb Europa pel que fa a l'acord d'associació. En aquest sentit, el cap de Govern ha explicat que "Espanya no ha exigit que establim un subsidi d'atur", sinó que en aquestes converses preliminars "el que creu Espanya és que el nostre sistema actualment és insuficient", però "això no vol dir que hàgim d'anar cap a un subsidi contributiu com el que tenen establert ells". De fet, Luxemburg, un país que forma part de la UE, "tenen un subsidi no contributiu de les mateixes característiques que el nostre",ha dit.

Espot ha manifestat que el que ha demanat el país veí del sud és "que fem un pas endavant i un esforç addicional". De fet, "nosaltres estem disposats a buscar fórmules que siguin sostenibles financerament pel nostre país i que puguin donar cobertura a les persones que es queden sense feina" i que, posteriorment, han d'abandonar el Principat "a conseqüència del sistema que tenim actualment, que està absolutament vinculat a la residència". Amb tot, ha assegurat que "crec que podem trobar un terme mitjà on tothom es trobi còmode" i, per tant, Andorra no hagi de renunciar al sistema de protecció social "tal com l'entenem i legítimament reivindiquem".

 

 

Acord Associació
ue
subsidi d'atur

Compartir via

Comentaris: 4

Comentaris

Que ens deixin en pau
Ens f****ran vius
Clar, amb ells els interessa que gastem molt mes calers i que fem creixer les dimensions de l’estat, d’aquesta manera faran falta mes impostos i perdrem el atractiu a nivell fiscal que tenim, que recordem, es un dels pocs que te aquest pais.
Ens odien i ens volen mal

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte