Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’executiva extraordinària de Demòcrates per Andorra en la qual Xavier Espot va oficialitzar el ‘sí’ a liderar el projecte.
Un moment de l’executiva extraordinària de Demòcrates per Andorra en la qual Xavier Espot va oficialitzar el ‘sí’ a liderar el projecte.

Espot diu ‘sí’ i liderarà el projecte de DA en els comicis de la primavera


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Era el candidat que generava més consens i, com va recordar el secretari general de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, l'única “alternativa” de la comissió de candidat d’on el seu nom va sortir “per unanimitat”. I per fi ahir, després d’un període de reflexió, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va confirmar davant l’executiva de DA, ampliada per a l’ocasió amb els càrrecs electes de la formació, que acceptava la proposta de liderar el projecte taronja en les eleccions generals de la primavera vinent.
Espot, que després de dues legislatures al Govern i set anys com a ministre va assegurar conèixer “millor que ningú les dificultats inherents al càrrec i la responsabilitat que comporta”, va recordar que el seu ‘sí’ va lligat a dues premisses com són un programa i un equip. En el primer cas, l’aspirant a rellevar Antoni Martí com a cap de Govern va incidir en la necessitat de “definir un programa que ha d’anar en la línia del centre reformista que sempre ha encarnat i defensat DA, i per tant donant amplis marges de llibertat als nostres ciutadans però al mateix temps defensant una societat inclusiva i cohesionada des d’un punt de vista social”.
Quant a l’equip, Espot vol “un grup ampli, plural i divers de persones” que ha d’estar “motivat, cohesionat i preparat per tirar endavant un projecte de futur per al nostre país”. En aquest sentit, el candidat demòcrata va insistir en l’aposta “per mantenir i implementar unes polítiques reformistes” però a la vegada “encarnar un projecte renovador”, no com una “resposta estratègica” al desgast de vuit anys de Govern taronja sinó perquè “la societat evoluciona, els temps canvien i la realitat d’Andorra avui en dia requereix que es prenguin decisions que siguin conseqüents amb aquests canvis”.
 Per començar a posar fil a l’agulla a tot plegat, Espot té la intenció de reunir-se “amb tots i cadascun dels comitès parroquials de DA per ordre protocolari i parròquia per parròquia”, unes trobades que han de servir per recollir “opinions i neguits” a partir dels quals s’aniran “definint les línies programàtiques que acabaran sent un programa amb contingut concret i detallat”. Paral·lalement, va continuar el ministre, “anirem parlant i associant gent i conformant aquest equip de treball”.
I tota aquesta tasca la compaginarà amb la feina que fa al capdavant del ministeri ja que, com va recordar Espot, “tinc un compromís amb el cap de Govern i amb el país fins a final de legislatura i hi ha molta feina per fer”. En aquest sentit, el candidat demòcrata va precisar que “se n’ha fet molta” tot i que els “quatre o cinc mesos que queden són molt importants per acabar de tancar una sèrie de qüestions i projectes que estan en una fase intermèdia o acabant de culminar”.

Espot
'Sí'
liderarà
projecte
DA
comicis
primavera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte