Diari digital d'Andorra Bondia
La duana espanyola.
La duana espanyola.

Espot admet l'impacte del toc de queda a Catalunya tot i que manifesta entendre "aquestes decisions"


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

"El toc de queda pot tenir un impacte però esperem que no molt significatiu perquè se subscriu en horari nocturn". Amb aquestes paraules ha valorat el cap de Govern, Xavier Espot, les darreres mesures per lluitar contra la propagació de la Covid-19 adoptades a Espanya i a Catalunya, mesures per a les quals ha expressat el seu "respecte absolut" ja que la situació epidemiològica a l'estat veí "ha empitjorat".

Espot, que amb tot ha admès que "qualsevol disposició que restringeix la mobilitat dels ciutadans no és positiva des del punt de vista de l'afluència turística", ha remarcat que el Principat el que ha de fer és tenir és la màxima comunicació i coordinació amb les autoritats dels estats veïns per tal de "trobar l'encaix" i mirar d'evitar així "incomoditats excessives" per als ciutadans del país, a la vegada que fer "pedagogia" per explicar tant als turistes com a la gent del país les restriccions establertes i com els pot afectar.

El cap de Govern ha recordat que és evident que l'economia andorrana depèn "molt, excessivament" del turisme i ha remarcat que decisions que tinguin a veure amb la mobilitat dels ciutadans "impactaran molt", tot i que ha insistit en que davant les mesures que puguin prendre els estats veïns "poca cosa" pot fer el país que no sigui mantenir aquestes negociacions bilaterals i la pedagogia. En aquesta línia, Espot ha reiterat que el país ha de transmetre un missatge de "seguretat" als visitants i que s'ha de continuar explicant l'estratègia seguida per Andorra i la política sanitària que s'ha seguit per mirar de fer del país una destinació segura.

Espot
admet
impacte
Catalunya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte