Diari digital d'Andorra Bondia
Els treballadors del Govern fan una aturada davant l’edifici administratiu amb motiu del Dia de la dona.
Els treballadors del Govern fan una aturada davant l’edifici administratiu amb motiu del Dia de la dona.

Espot admet que “queda molt camí per recórrer” fins a la igualtat


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

Malgrat “les passes significatives” fetes els últims anys, el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, reconeix que “encara queda molt camí per recórrer” en matèria d’igualtat. “Fins que no assolim la plena igualtat entre homes i dones continuarem lluitant incansablement per visibilitzar que la bretxa i la discriminació continuen existint en molts àmbits”, ha afirmat aquest matí Espot després de l’aturada d’un minut que s'ha fet davant l’edifici administratiu del Govern amb motiu del Dia de la dona. Concretament, el cap de l’Executiu s'ha referit a l’espai polític, si bé ha reconegut sentir-se “orgullós” d’haver estat el primer cap de Govern que ha format un govern paritari, que la seva formació, Demòcrates, hagi aconseguit tenir la primera síndica general dona, Roser Suñé, i ha fet gala que el seu grup parlamentari hagi tingut en l’última legislatura vuit dones i tres homes. 

Així mateix, Espot ha assenyalat que en matèria social s’ha d’avançar cap a baixes per maternitat i paternitat paritàries i que calen més esforços en drets sexuals i reproductius. En aquest sentit, tot i no referir-se explícitament a la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs, ha demanat tenir una “perspectiva prudent, equilibrada, sensata i que no posi en risc el nostre sistema institucional”. “Des d’un punt de vista realista i de fons, aspirem a poder-ho fer els pròxims anys, però això ja ho discutirem un cop iniciada la campanya electoral”, ha clos Espot. A banda, Demòcrates ha fet una breu càpsula audiovisual amb les seves candidates vestides de lila.

Pel que fa a la resta de partits polítics, des de PS SDP+ s'ha convidat la ciutadania a participar en la manifestació organitzada per Acció Feminista sota la premissa Perquè les nenes i dones d’Andorra puguin gaudir de la igualtat i han realitzat un vídeo promocional a favor de l’avortament per “deixar de viure en un Estat de vergonya a Europa”. Ciutadans Compromesos ha fet una publicació a les xarxes desitjant un “feliç dia” a totes les dones, a les quals ha qualificat de “valentes”; des d’Acció s'ha afirmat que “volem una societat compromesa amb els drets de les dones”, mentre que des de Concòrdia s'ha reclamat “alliberar” les dones de les llars perquè puguin accedir a llocs de responsabilitat en la seva vida laboral. Liberals s'ha limitat a un mosaic amb fotografies de les seves candidates amb el títol Juntes les dones sumem. Som dones i som liberals, i des d’Andorra Endavant no s'ha fet cap referència al Dia de la dona.

La CASS diu que no pot incomplir la llei

Arran d’una nova petició d’una família perquè la CASS pugui sufragar les despeses mèdiques després d’haver d’interrompre un embaràs per motius mèdics, la CASS ha recordat que només es cobreixen les prestacions incloses en la nomenclatura nacional i aquí no consta “la interrupció voluntària de l’embaràs”. En aquest sentit, entén que el tema és “sensible” per a la societat i afirma que des de la parapública es potencia “la màxima empatia”, però que en tot cas “no podem incomplir la legislació vigent”.

Espot
igualtat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte