Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació dels candidats demòcrates que concorreran als comicis del 2 d’abril ahir a Encamp.
Un moment de la presentació dels candidats demòcrates que concorreran als comicis del 2 d’abril ahir a Encamp.

Espot afirma que veu “opcions reals” de guanyar a totes les parròquies


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

“Ara mateix Demòcrates té opcions a les set parròquies, es podria fer amb les set parròquies. Pot passar o no, però crec que tenim opcions reals de poder revalidar la victòria a les parròquies on la vam obtenir i opcions reals de recuperar Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i guanyar també a Sant Julià”. Així d’optimista es va mostrar ahir el cap de Govern en funcions i candidat de Demòcrates, Xavier Espot, en l’acte de presentació dels candidats que concorreran a les eleccions generals del 2 d’abril vinent, un acte que va aplegar prop de 200 persones a la sala de festes del Centre Esportiu i Sociocultural d’Encamp.

Espot, que va advertir que tot el que va dir pot quedar corroborat o no pels resultats de l’Enquesta política que el CRES farà públics avui, va insistir que té sensacions positives pel “retorn positiu” rebut a l’hora de parlar amb la gent propera a la formació però també amb “bona part” de la ciutadania. En aquest sentit, el líder demòcrata va defensar la feina feta i malgrat admetre que “evidentment no ho hem fet tot bé”, va destacar que la ciutadania “reconeix la nostra capacitat d’autocrítica, i de rectificar els errors”, a la vegada que demostren “la confiança en el nostre projecte polític”.

Així mateix, Espot, que va contraposar les aliances de Demòcrates “només amb les formacions que hem governat els darrers quatre anys” amb les aliances “estranyes” i “poc coherents” dutes a terme per d’altres formacions, va defensar el projecte de Demòcrates com l’“opció reformista, constructiva i equilibrada”, i va assegurar que “lluitarem fins al final en cada una de les parròquies de la manera que ho sabem fer, jugant net, en positiu, no anant en contra de ningú i no fent aliances estranyes per desbancar Demòcrates de les institucions”.

El candidat taronja, que va voler reivindicar “l’experiència i la continuïtat en l’acció de Govern però al mateix temps també que som una força política capaç de renovar les seves cares”, va defensar la centralitat de la formació també contraposant-la als projectes d’altres formacions. “Les persones que se situen en la centralitat política, tant des de centreesquerra com centredreta, es poden sentir confortables i ben representades i no crec que hi hagi cap altra força política que pugui actualment encarnar la centralitat i transversalitat com ho fa Demòcrates”, va remarcar.

Espot, que va voler aclarir que l’expressió “aprenents de bruixot” que va dir el dia que va confirmar que encapçalaria la llista demòcrata “no anava per cap formació política”, sinó que ho deia “perquè el que tenim entre mans és molt seriós”, va destacar la crisi energètica, l’encaix amb Europa i els canvis en les persones al capdavant de les institucions com els grans reptes de cara a la pròxima legislatura, un reptes per als quals creu que és indispensable que el cap de Govern “tingui cert bagatge i certa experiència de govern”.

Després del discurs inicial, Espot va anar donant pas, per ordre protocol·lari, als caps de llista de les diferents territorials que, al seu torn, van anar presentant un per un els membres de la candidatura. Abans, però, i en això van coincidir tots, paraules d’elogi cap a Espot, a qui van definir “com el millor candidat a cap de Govern” i de qui es van mostrar convençuts que “repetirà com a cap de Govern”. Al final, va ser el torn dels integrants de la candidatura nacional.

Espot
parròquies
eleccions generals

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

La ciutadania no reconeix la vostra capacitat d'autocrítica i la rectificació d'errors, més aviat s'empasa les vostres manipulacions, mentides i cagades sense poder fer res, amb una sensació d'impotència brutal ja que la majoria no podem votar. Sou el Govern de cagada o prova i error i au després de malgastar calers i cagar-la no us queda cap altre més que evidentment rectificar. Si creieu que és una bona imatge de Govern el entonar el 'mea culpa' cada dos per tres esteu ben equivocats. I potser les enquestes no encertaran i si no temps al temps...la gent està cansada i ofegada oper la vostra nefasta gestió dels nostres recursos i esteu hipotecant el futur del país. Eu convertit un preciós país de muntanyes i natura en un las Vegas o Marbella a lo cutre. La gent vol gaudir de la natura i les grues i construccions s'ho estan empasant tot! No esteu cuidant del nostre patrimoni i no us mereixeu una reelecció

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte