Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la sala del tron.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la sala del tron.

Espot assenyala que només es modificaran els articles de la Llei de la Funció Pública assenyalats pel TC


Escrit per: 
Agències

El nou cap de Govern, Xavier Espot, té clar que s'han de modificar els dos articles declarats nuls pel Tribunal Constitucional de la Llei de la Funció Pública per adaptar-los a la Carta Magna, però no pensa anar més enllà. “Amb la modificació que precisi en major mesura tant el comitè tècnic de selecció com la jornada laboral salvaríem la inconstitucionalitat”, ha assenyalat, i les ha qualificat de “modificacions legislatives menors”. 

Un cop vista la sentència del TC i al constatar que només assenyala dos articles, Espot entén que “l'estructura i les línies mestres de la llei han quedat validades”. És per això que no es planteja, en cap cas, fer alguna modificació més al text legislatiu durant la reobertura de la llei que haurà d'entrar, de nou, a tràmit parlamentari. Tot i això, com ja s'ha reiterat diverses vegades, ha deixat la porta oberta a retocar-la via reglament. “Si en el marc del desplegament reglamentari constatéssim que hi ha altres aspectes que han de ser retocats ho farem”, tot recordant que “s'ha de donar una oportunitat a la llei” ja que ha assegurat que amb el desplegament “s'evidenciaran avantatges que permetran poder desenvolupar una carrera professional dels treballadors públics”. 

El PS ha posat sobre la taula que en la reobertura de la llei tornarà a plantejar les demandes que la passada legislatura van queda descartades, un punt que Espot assegura que “és molt legítim”, però ha recordat que els socialdemòcrates “no tenen la majoria suficient per fer prosperar totes les seves demandes”. 

El cap de Govern ha fet aquestes declaracions a la sortida de la primera visita oficial que ha fet aquest divendres al matí al Palau Episcopal per trobar-se amb el copríncep mitrat, Joan-Enric Vives. De la trobada, que ha durat poc més d'una hora, Espot ha destacat que ha estat “molt cordial” i que ha servit per tractar en caràcter general “moltes qüestions” malgrat que no n'han abordat cap de concreta perquè la feina ara se centra en la formació del Govern, de la qual encara no ha volgut anunciar cap data però ja ha avisat que serà la setmana que ve. Espot també ha assenyalat que Vives li ha transmès “alguns consells” dels quals n'ha “pres nota”.

Espot
articles
llei
funció
pública
coprincep
episcopal
Joan-Enric
vives

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte