Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot saluda el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, abans de l'inici de la reunió del CES de dimecres.
Xavier Espot saluda el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, abans de l'inici de la reunió del CES de dimecres.

Espot confia que patronal i sindicats trobin “un punt mitjà” en l’augment salarial


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

Malgrat admetre que les dues posicions “estan molt allunyades”, el cap de Govern, Xavier Espot, es va mostrar ahir confiat que, en el marc del Consell Econòmic i Socials, sindicats i patronals puguin arribar a “un punt mitjà” i pugui haver-hi una entesa sobre l’augment salarial.

I és que davant la situació d’elevada inflació, el que sí està clar és que hi ha d’haver un increment salarial, ja que com va apuntar Espot, “no s’entendria i seria molt difícil d’explicar que no hi hagués cap revalorització”. Per això, el cap de Govern, que va destacar que “ni es pot demanar increments tan elevats ni es pot no voler incrementar res”, va demanar un esforç a ambdues parts i va advertir que “es faran tantes reunions com sigui necessari” per mirar d’assolir un acord que, això sí “hauria d’estar abans de final d’any”.

I amb aquesta voluntat, Espot va explicar que des del departament de Treball, aportant tècnics, i des d’Estadística, aportant dades, es donarà tota l’ajuda que es pugui a les dues parts per tal que puguin treballar ja a partir de la següent trobada, que serà bàsicament tècnica, ja que “els polítics farem un pas al costat”. 

Tot i la confiança que hi haurà acord, el cap de Govern, que va remarcar que “sempre es diu que es vol diàleg social i ara és una bona oportunitat per demostrar-ho”, va reiterar que en cas que no s’assoleixi cap pacte serà l’Executiu qui decretarà el percentatge d’augment.

Quant a les dificultats per poder determinar quina serà la inflació a final d’any, element clau en la negociació com a mínim per la part empresarial, com va apuntar dimecres el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, el cap de Govern no va concretar quin percentatge s’estima però sí que va assegurar que signaria acabar l’any amb una inflació del 6%, malgrat que el darrer mes hi ha hagut una moderació dels preus.

Xavier Espot
CES

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte