Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot amb el president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa.
Xavier Espot amb el president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa.

Espot convida oficialment Rebelo de Sousa a participar en la Cimera


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es van reunir ahir amb el màxim mandatari de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el ministre d’Afers Exteriors portuguès, Augusto Santos Silva, a la seu de les Nacions Unides, en una trobada en la qual Espot va convidar oficialment el president portuguès a participar en la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que se celebrarà el novembre del 2020 a Andorra.
Segons van explicar des de l’executiu, ambdues delegacions van tractar diferents aspectes relatius a l’organització d’aquest esdeveniment internacional i de la col·laboració establerta entre els dos països per dur a terme alguna de les activitats incloses en el calendari de la Secretaria Pro Tempore, com ara la ministerial de l’Administració Pública i Reforma de l’Estat que se celebrarà a Portugal durant la primavera del 2020.
Espot va refermar a Rebelo de Sousa la voluntat d’Andorra d’equilibrar el pes de les dues llengües oficials de la Cimera, l’espanyol i el portuguès, i li ha explicat el desenvolupament de l’acord establert entre els dos països, per a l’elaboració de tota la documentació en llengua portuguesa.
Els dos mandataris també han tractat les relacions bilaterals i han acordat treballar en l’impuls dels tradicionals vincles culturals, polítics i econòmics entre els dos territoris així com en noves possibilitats d’oportunitats. En aquest sentit, s’han emplaçat a treballar en trobades entre els diferents sectors en el marc de la celebració del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Portugal que se celebra enguany.
En la reunió, Rebelo de Sousa va mostrar interès per l’estat de les negociacions de l’acord d’associació amb la UE i per aspectes de l’actualitat política i econòmica d’Andorra.
D’altra banda, Ubach també es va trobar amb el ministre de Relacions Exteriors i de Culte d’Argentina, Jorge Marcelo Faurie, amb el qual han tractat el calendari d’esdeveniments de la Cimera Iberoamericana i han posat en comú diferents punts de discussió que s’abordaran en la ministerial d’Afers Exteriors del pròxim mes de novembre.

Espot
convida
oficialment
rebelo de sousa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte