Diari digital d'Andorra Bondia

Espot demana el vot per “servir Ordino i no servir-nos d’Ordino com altres”


Escrit per: 
J. R.


La reunió de poble celebrada ahir a la nit al Centre de Congressos d’Ordino no va ser com les habituals a què estem acostumats. Més que un míting a l’ús, va semblar un xou televisiu, amb presentador enginyós inclòs.

Com sol passar en aquests espectacles, l’estrella va tardar a aparèixer i es va fer esperar, i molt. Quan ho va fer, però, no va defraudar a ningú dels que hi havia a la sala, molts d’ells incondicionals, si es té en compte l’èmfasi amb què aplaudien.
El candidat a cònsol major d’ACO+DA, Ventura Espot, va ser l’últim a pujar a l’escenari, després que la resta de membres de la llista desgranessin les diferents àrees del programa. I tot just començar a parlar ja es va referir, en el to jocós que el caracteritza, als seus dos contrincants polítics en aquestes eleccions: de Dolsa va opinar que està “de capa caída”, mentre que de Poussier va dir que és “una bona noia que té encara molt per aprendre”. Els assistents –més de 150 persones omplien la sala– es van mostrar encantats des del primer moment perquè es complien totes les expectatives que tenia dipositades en l’acte.
Els qualificatius utilitzats per Espot per descriure els dos rivals polítics van anar tots en aquesta mateixa línia, mentre parlava d’algunes de les iniciatives que farà si guanya les eleccions. I no va faltar fins i tot algun adjectiu del mateix estil que Espot es va aplicar a sí mateix, com quan va reconèixer que té una “actitud xulesca” que no agrada a alguns. “Tinc defectes i virtuts, com qualsevol persona”, va dir el número 1 de la llista d’ACO+DA. Ja en una actitud més seriosa, Espot va demanar el vot útil “perquè volem servir a Ordino i no servir-nos d’Ordino com altres”, i també va aclarir, com a rèplica a una de les crítiques amb què l’han “matxucat” a la campanya, que “tothom que puja a Ordino és d’Ordino”.
Per acabar, va arribar el torn de la intervenció del president de DA, Toni Martí, amb el qual el públic també s’ho va passar d’allò més bé quan es va confondre dues vegades pensant que el míting era a Canillo.  Martí va dir que li havia agradat la campanya d’ACO+DA “perquè no ha fet promeses impossibles de complir ni de projectes inviables”.

Inversions a Arcalís
La candidatura d’ACO+DA havia parlat al matí del camp de neu d’Arcalís on, en els últims quatre anys, s’ha innivat tota la zona, s’ha fet el bucle de les Portelles i la Balma fins al peu de l’estació, s’ha fet la instal·lació del telecorda per als surfistes, s’ha posat el Magnestick per fer més segurs els telecadires i s’ha creat tota la Megaverda, “que dissabte la canalla podrà utilitzar per arribar fins al telecadira de la coma del Forat”, va explicar la candidata a cònsol menor, Consol Naudí.
Sobre el proper mandat, Naudí va afirmar que “nosaltres toquem de peus a terra i gastarem el que tinguem”. Per contra, sobre les propostes d’altres candidatures, la candidata d’ACO+DA va manifestar que quan van entrar al Comú ja es prometia una inversió de 30 milions d’euros que “vam buscar per tot arreu i no hem trobat” i que ara han passat a 48.
Les prioritats de la llista d’ACO+DA s’estableixen a partir del programa elaborat per la gent del camp de neu, va assegurarNaudí, i preveu la revisió i remodelació dels ginys de la base de l’estació per donar més tranquil·litat als usuaris, fer els telecadires desembragables, connectar la zona de l’Hortell amb els Planells i la millora dels edificis, així com la col·laboració amb Govern per guanyar accessibilitat per carretera.

D'altra banda, el cap de llista d’Acció Comunal d’Ordino i Demòcrates per Andorra (ACO+DA), Ventura Espot, va respondre ahir al matí, tot i que de manera poc extensa i sense dir un sí o un no clars, al desafiament del seu contrincant de Convergents d’Ordino (CDO), Enric Dolsa, que durant tota la campanya l’ha convidat a fer un cara a cara avui divendres, l’última vegada ahir mateix en una roda de premsa. Espot va contestar a Dolsa de forma irònica indicant que l’esperi al Centre de Congressos “assegut en una bona butaca”. L’actual cònsol major va assegurar que després de l’últim debat radiofònic dels candidats d’Ordino es va adreçar al líder de CDO per dir-li que tenia temps fins a les dotze i que l’esperés, que “potser a última hora m’ho repenso i hi vaig”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte