Diari digital d'Andorra Bondia

Espot destaca la importància de participar a Nacions Unides


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, ha aprofitat la seva estada a Nova York per reunir-se amb el president de la 65a Assemblea General de les Nacions Unides, Joseph Deiss, a qui ha transmès la importància que té per a Andorra la participació anual en aquest fòrum, que equipara els estats grans i els petits.

Espot ha pogut, també, conversar amb Angela Merkel, en la recepció oferta per la cancellera alemanya amb motiu de la reunió d’alt nivell sobre els Objectius del Mil·leni.
Espot, acompanyat de l’ambaixador prop de les Nacions Unides, Narcís Casal; de la directora general, Eva Descarrega, i de la segona secretària, Júlia Stokes, s'ha reunit amb Deiss i han comentat les diferents prioritats de la 65a Assemblea General de les Nacions Unides, que va començar dilluns amb la reunió d’alt nivell sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i continuarà amb el debat general, que s’inicia aquest dimecres i comptarà amb el discurs del cap de Govern dilluns.
Entre altres temes també han parlat del governament global, el medi ambient i la reforma del Consell de Seguretat. Deiss ha exposat que vol que hi hagi el màxim diàleg i coordinació en els treballs que es duen a terme a l’Assemblea General i els treballs que es fa en altres fòrums internacionals. El ministre ha posat en relleu la importància de tenir un vot en aquesta institució, fet que equipara els estats grans i els petits. D’altra banda, amb Merkel ha pogut parlar breument dels dos països.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte