Diari digital d'Andorra Bondia
Mas, Espot, Suñé i Martínez Benazet van presentar ahir el servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva.
Mas, Espot, Suñé i Martínez Benazet van presentar ahir el servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva.

Espot detalla el servei d’atenció per a les dones que volen avortar


Escrit per: 
Redacció/Foto: Demòcrates per Andorra

El cap de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, va detallar ahir una mica més l’anunciat servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva, que tindrà com a objectius donar seguretat jurídica, acompanyar i informar les dones que volen interrompre de forma voluntària l’embaràs.
En aquest sentit Espot, que va estar acompanyat de les número dos i vuit de la llista nacional, Roser Suñé i Elena Mas, i pel líder de la llista territorial d’ACO+DA a Ordino, Joan Martínez Benazet, va explicar que el servei serà “multidisciplinari”, ja que comptarà amb la presència de quatre professionals com són un metge, un psicòleg, un treballador social i un jurista.
El candidat demòcrata va afirmar que el servei, que estaria adscrit al ministeri d’Afers Socials, “garantirà que cap dona quedi desatesa”, i va afegir que el projecte “suposarà un pas endavant molt significatiu en el reconeixement dels drets de les dones”, sense posar en risc el sistema institucional del país. Espot va remarcar que el programa d’atenció preveu proveir dels serveis necessaris les dones que es trobin amb dificultats.
En aquesta línia, Benazet va explicar que el servei d’atenció integral també ha de servir per obrir un espai de debat per estudiar un encaix legal i constitucional que permeti la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) reemborsar la interrupció voluntària de l’embaràs. Benazet va assegurar que el procés assistencial “comença” a Andorra  a través de convenis “existents” i que la pacient té sempre “l’atenció deguda”.
Espot va voler deixar clar que la legislació actual permet avortar a un altre país sense que cap dona ni el metge que l’ha atès incorrin cap delicte. Al mateix temps, va explicar que amb la situació actual, “cap dona ha de patir vergonya” i que “els tabús estan àmpliament superats”. 
Per la seva part, Mas va defensar la necessitat “fonamental” d’oferir el suport i l’acompanyament psicològic necessaris a la dona durant tot el procés.

Espot
detalla
servei
d'atenció
dones
avortar
volen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte