Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la recepció abans d'iniciar-se la celebració de la festa nacional d'Espanya.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la recepció abans d'iniciar-se la celebració de la festa nacional d'Espanya.

Espot diu que per acceptar l'oferiment de DA vol saber també el programa que es vol defensar i l'equip


Escrit per: 
Agències / Foto: M.M.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha confirmat que Demòcrates per Andorra li ha ofert que sigui el cap de llista i ha remarcat que en una o dues setmanes donarà una resposta a aquest oferiment. Ha destacat, però que si accepta ser cap de llista no ho farà sota "qualsevol condicionant", ja que vol saber quines seran les línies programàtiques i l'equip amb què comptarà.

"No es tracta de ser cap de llista per ser cap de llista i amb qualsevol condicionant", ha remarcat afegint que el que vol saber és també quin serà el programa que es vol defensar i les persones que l'acompanyaran, ja que ha destacat que cal que sigui un equip "cohesionat i competent", tenint en compte els dossiers que el futur executiu tindrà sobre la taula. En aquest sentit, ha conclòs que no vol ser candidat de DA "costi el que costi i defensar el que calgui" ja que creu que la formació haurà de defensar el balanç de la feina del Govern però també fer "propostes de futur coherents" i dins la línia política que ha defensat, així, com també proposant "redreçar" allò que no s'hagi fet bé.

Espot ha reiterat que per a ell és un "honor" que se l'hagi fet aquest oferiment. "El rebo i l'escolto amb el màxim sentiment de responsabilitat", ha dit, afegint que vol acabar de copsar diferents "opinions autoritzades" i també acabar de parlar amb un seguit de persones, entre les quals la seva família, abans de prendre una decisió definitiva. Si no acaba acceptant, creu que no ha de suposar cap daltabaix per al partit. En aquest sentit, ha manifestat que si hi ha un partit que compti amb gent "altament qualificada i amb experiència" aquest és DA i s'ha mostrat convençut que la seva negativa no generaria cap "guerra interna", ja que el partit "seguirà cohesionat" igualment.

Quant a la configuració d'una tercera via en la qual estarien treballant des d'Unió Laurediana i exliberals d'Escaldes-Engordany, ha destacat que no li consta i que sempre que s'acosten eleccions hi ha diferents moviments que no sempre acaben quallant. De totes maneres, ha dit que aquesta tercera via no hauria de condicionar la feina de DA.

Espot
acceptar
DA
oferiment
programa
equip
saber

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte