Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot en un moment de l’acte en què es va presentar oficialment com a candidat de DA de cara a les eleccions del 7 d’abril.
Xavier Espot en un moment de l’acte en què es va presentar oficialment com a candidat de DA de cara a les eleccions del 7 d’abril.

Espot diu que hi ha una “campanya contra qualsevol relacionat amb DA”


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

“Hi ha una campanya orquestrada contra qualsevol persona que estigui relacionada amb DA.” Així de contundent s’ha mostrat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior i candidat de Demòcrates per Andorra a cap de Govern en les eleccions del 7 d’abril vinent, Xavier Espot, davant algunes informacions publicades a determinats mitjans digitals.
Amb tot, el candidat taronja va reiterar que el que no farà “és que cada vegada que surt un article difamatori o fals és sortir a matisar, perquè el que fa és donar més ressò a aquestes pseudonotícies”, tot i que sí que va deixar clar que “si darrere d’aquests fets hi hagués un rerefons delictiu ja s’haurien derivat actes judicials”. Espot va insistir en la necessitat de  “fer una reflexió sobre cap on volem que camini la política del nostre país i si es volen beneficiar d’aquest desgast que no té fonament”, i va insistir que  “aquell que vol treure rèdit polític d’aquest tipus de notícies brossa el que fa és perjudicar la classe política i la política d’un país”.
Pel que fa ja de cara als comicis, el candidat demòcrata, que va reiterar que “el Partit Socialdemòcrata és el que més clarament encarna una opció global i contraposada a la nostra”, va insistir que la formació treballa amb la idea de ser present com a DA a totes les parròquies, i va remarcar, pel que fa a possibles pactes o aliances, que “de moment no els contemplem perquè ni n’hi ha cap sobre la taula”, si bé va apuntar que “tampoc els descartem”.
En aquest sentit, Espot, que va assegurar que Demòcrates per Andorra afronta els comicis “pensant que som capaços de revalidar una majoria absoluta” i va apel·lar a “no magnificar el desgast” d’aquests anys sinó “a tenir-lo en compte i que serveixi per analitzar els desencerts per no repetir-los”, va recordar les converses i contactes amb membres de Ciutadans Compromesos de la Massana, però va deixar clar que van ser “molt a títol personal i amb l’objectiu d’eixamplar la base”.
Pel que fa a futures aliances postelectorals si l’aritmètica parlamentària que surti de les urnes el 7 d’abril així ho requereix, el candidat de DA tampoc va voler mullar-se massa, si bé sí va dir que “no m’agrada parlar de línies vermelles”. Amb tot, i incidint en els avantatges “d’estar a la centralitat política”, Espot va destacar que és possible trobar punts d’entesa amb diferents formacions. I va exemplificar-ho apuntant que “amb la tercera via de Pintat compartim la defensa del sistema institucional, els liberals ens van donar suport amb la reforma laboral i amb el PS i SDP podem estar d’acord amb l’aproximació a Europa”.
El candidat taronja tampoc va voler avançar si el segon lloc de la llista nacional serà ocupat per una dona, si bé va remarcar que “seria desitjable que les llistes fossin representatives al màxim del que és la nostra societat, on la meitat de les persones són dones”. Amb tot, va remarcar que a aquestes altures “no tinc un nom al cap encara”.

Contrari al vot dels residents a les comunals

Tot i que en l’acte de la seva presentació pública com a candidat de Demòcrates per Andorra Xavier Espot va assegurar que somiava i volia “una Andorra on totes les persones comptin”, l’aspirant a cap de Govern es va mostrar contrari que els residents puguin votar en les eleccions comunals. Espot, que va destacar que “com a andorrà he viscut set anys a Barcelona i no he pogut prendre part en les eleccions municipals”, va recordar que “participar en un país no només es fa a través del sufragi”, i va remarcar que a Demòcrates per Andorra “tenim molts simpatitzants al partit que no poden votar i això no els impedeix participar amb nosaltres”.
El candidat demòcrata, que va insistir que no és el mateix que residents forans, que potser suposen el 5% del cens electoral de Barcelona, puguin participar en les municipals, que residents espanyols, francesos i portuguesos ho puguin fer en les comunals al Principat d’Andorra, on representarien més de la meitat del cens.

Espot
diu
campanya
relacionat
DA
qualsevol

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte