Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern amb els vuit secretaris d'Estat que van jurar ahir el càrrec.
El cap de Govern amb els vuit secretaris d'Estat que van jurar ahir el càrrec.

Espot diu que l’important és tancar un “document unitari” sobre la UE


Escrit per: 
M.S. / Agències / Foto: M.F.

Després de les trobades mantingudes amb el grups parlamentaris socialdemòcrata i de Terceravia, el cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar ahir que el més important de manera immediata és que es pugui “signar un document unitari de totes les forces polítiques” que marqui unes “bases comunes” sobre les quals s’ha d’articular la col·laboració entre les parts per a les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea.
Espot va precisar que encara no és clar si aquest document “unitari” ha de ser el memoràndum d’entesa que ha proposat Terceravia, el pacte d’Estat del Govern o fins i tot un “document intermedi”. I és que sigui quina sigui la fórmula final, el més important és que s’acabi donant una “imatge d’unitat” i al final es puguin encarar les negociacions per assolir “un bon acord” que pugui ser, posteriorment “referendat” per la ciutadania.
El líder de l’executiu va destacar el “tarannà positiu i conciliador” amb què es va desenvolupar la reunió de dimarts amb els socialdemòcrates. L’executiu, va dir Espot, està “disposat” a fer els “esforços que calguin” perquè finalment es pugui acabar consensuant la fórmula per treballar de manera conjunta de cara a la negociació amb Europa. La intenció del Govern, va afegir, és que es pugui anar a Europa “després d’haver obtingut un consens amb la resta de forces polítiques i amb un “mínim comú denominador” sobre les diferents qüestions que s’han de negociar.
Sobre les divergències que hi pugui haver en els diferents temes que es posin sobre la taula i sobre les quals des del PS ja s’ha demanat que hi hagi una clàusula que els permeti preservar la seva “llibertat” ideològica, Espot va explicar que no es va entrar a parlar de temes concrets però va admetre que on sembla, a priori, que hi pot haver més “disparitat” és en polítiques socials.
Un cop els socialdemòcrates facin el retorn del plantejat en la reunió de dimarts, la intenció de l’executiu és poder fer una nova trobada, ara però a tres bandes, per avançar en un document final que pugui ser unitari.

Crida als secretaris d’Estat a escoltar la ciutadania

El cap de Govern, Xavier Espot, va instar ahir els vuit secretaris d’Estat que van jurar el seu càrrec a “escoltar la ciutadania” i a tenir una política de “mà estesa”. Espot, que va dir que el rol de secretari d’Estat “és apassionant i complex a la vegada”, va recordar-los que ocupen “un càrrec polític i tècnic al mateix temps” i va instar-los a trobar un “equilibri” entre “els objectius estratègics i el rigor del dia a dia”. Van prometre el càrrec de secretari d’Estat Marc Pons (Igualtat i Participació Ciutadana), Marc Ballestà (Afers Financers Internacionals), Joan León (Justícia i Interior), Cèsar Marquina (Telecomunicacions i Infraestructures), Maria Teresa Milà (Afers Socials, Habitatge i Joventut) Helena Mas (Salut), Justo Ruiz (Esports), i Lara Vilamala (Funció Pública).

Llum verda a l’estructuració del ministeri d’Educació

L’executiu va aprovar ahir el decret d’estructuració del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, l’últim que mancava per tancar la part organitzativa, segons va explicar el portaveu del Govern, Èric Jover, que va precisar que no es va fer inicialment perquè es volia finalitzar el curs escolar.
Així, el ministeri encapçalat per Ester Vilarrubla s’organitza en cinc departaments com són el de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, on s’inclouen entre d’altres l’àrea de planificació i la unitat d’administració central, que dirigeix Marc Jover; el d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, sota la direcció de Maria Teresa Casals; el d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, dirigit per Marie Pagès; el de Formació Professional, Formació d’Adults i Innovació Tecnològica, que encapçala Francesc Xavier Campuzano i, finalment, el departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’estudi, que  coordina l’àrea d’Ensenyament Superior i Reconeixement de Titulacions, la de Recerca i la Unitat d’Ajuts a l’Estudi, que dirigeix Meritxell Gallo.

Torres visita els treballs del corredor d’allaus H4

Una delegació d’Ordenament Territorial, encapçalada pel ministre Jordi Torres, es desplaçarà dilluns vinent a l’Ospitalet per tal de veure el resultat de les actuacions que s’han fet al corredor d’allaus H4, segons va anunciar el ministre portaveu, Èric Jover, que va precisar que Torres aprofitarà la visita per reunir-se amb el prefecte d’Occitània, Étienne Guyot. Els treballs, en el marc del projecte Sapyra, han costat 4 milions d’euros.

Gallardo pren part a la Fira internacional d’Esmirna

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va viatjar ahir a Turquia per participar a la 88a Fira internacional d’Esmirna amb l’objectiu de fomentar els intercanvis comercials i enfortir els vincles econòmics entre els països, segons va informar el portaveu de l’executiu. Èric Jover va recordar que es tracta de la fira més important de Turquia i una ocasió per presentar les oportunitats de negoci que ofereix Andorra.

Aprovat el reglament de la cotització dels autònoms

El consell de ministres va donar llum verda ahir al reglament que desenvolupa la cotització a la CASS dels treballadors per compte propi introduïda per la modificació de llei que n’ampliava a set el número de trams. Segons va explicar el ministre portaveu, Èric Jover, el reglament, que fixa els mecanismes per sol·licitar el tram corresponent de cotització, dona prioritat a l’ús de la signatura digital establerta per l’executiu per fer aquest tràmit.

Espot
destaca
important
tancar
document unitari
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte