Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern està disposat a “anar més enllà” en els serveis que l’hospital de Meritxell ja ofereix a la zona de l’Alt Urgell.
El Govern està disposat a “anar més enllà” en els serveis que l’hospital de Meritxell ja ofereix a la zona de l’Alt Urgell.

Espot diu que ni s’ha aturat ni s’ha renunciat a la unitat de radioteràpia


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Després que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hagués posat en dubte la necessitat de disposar d’una unitat de radioteràpia al país davant l’evolució constant de la tecnologia i la investigació d’altres models de tractaments, el cap de Govern, Xavier Espot, va voler tranquil·litzar els neguits ja mostrats des de les formacions de l’oposició i també des de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i va assegurar que des de l’executiu “no hem aturat res ni hem renunciat a aquest projecte però sí que hem fet una pausa”.
En aquest sentit, Espot va explicar que el que s’està fent és “una ronda de contactes amb tot una sèrie de persones especialitzades en aquest àmbit”, contactes que continuaran durant tot aquest mes de setembre i en els quals “juntament amb el ministre de Salut m’implicaré molt personalment”, segons va afirmar amb rotunditat.
L’objectiu, tot i que la unitat de radioteràpia ja estava prevista per aquest any amb dotació pressupostària i concurs públic per a la construcció de l’edifici, és poder “acabar de prendre la millor decisió des de la perspectiva d’oferir la millor qualitat del servei”.
I és que és aquesta qualitat de servei l’autèntica “obsessió” de l’executiu i la que serà clau a l’hora de prendre qualsevol decisió passant fins i tot per sobre de la qüestió de la rendibilitat econòmica, que “és secundària”, segons va assegurar el cap de Govern. En aquesta línia, Espot va defensar que “el que no pot ser és que pel fet d’implantar una unitat de radioteràpia aquí a Andorra les persones que en facin ús no tinguin un servei igual o millor que el que puguin tenir a Barcelona, Tolosa o qualsevol altre lloc”.
Això sí, si un cop finalitzades aquestes noves consultes l’executiu constata que la unitat de radioteràpia que s’instal·li al país “compleix amb els requisits de qualitat” desitjats, el cap de Govern va garantir que “la tirarem endavant amb independència dels criteris de rendibilitat econòmica”.
Paral·lelament a aquesta tasca amb relació a la unitat de radioteràpia, el Govern està treballant per poder “disposar d’un millor acompanyament i d’un servei d’excel·lència” per a aquelles persones que ara han de marxar fora d’Andorra a tractar-se, segons va apuntar Espot, que va precisar que “estem treballant en tot una sèrie de mesures de caràcter social, sanitari, econòmic, d’acompanyament que facin que aquest trasllat sigui el més còmode i confortable possible per a les persones que ja de per si estan passant una situació difícil”.
D’altra banda, respecte a la petició de l’alcalde de la Seu d’Urgell en relació amb l’ús de l’hospital de Meritxell per part de ciutadans alturgellencs, Espot va recordar que l’hospital “ja presta tot una sèrie de serveis a la zona de l’Alt Urgell” tot i que es va mostrar favorable a poder “anar encara més enllà”. En aquest sentit, però, va indicar que primer hi ha d’haver una entesa a nivell intern espanyol i després traslladar-la al Govern d’Andorra.

Espot
unitat
radioteràpia
unitat de radioteràpia
aturat
ni
s'ha renunciat
diu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte