Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot en la seva intervenció al congrés de DA, en què es va validar les llistes.
Xavier Espot en la seva intervenció al congrés de DA, en què es va validar les llistes.

Espot dubta de la capacitat de certs candidats per ser cònsols


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El cap del Govern, Xavier Espot,  va valorar de forma “positiva” el fet que hi hagi 21 candidatures de cara a les eleccions comunals del 15 de desembre vinent, ja que l’elector tindrà diverses opcions per escollir. No obstant això,  fent una anàlisi més concreta, va destacar que vol “entendre” que totes les persones que concorren als comicis “estan capacitades en cas de victòria per poder gestionar  la seva parròquia”. I va afegir que “en el cas de Demòcrates, tant si ho ha fet en solitari com no, tenim la garantia que els candidats que formen part de les llistes són persones formades i capacitades per assolir aquest repte, no sé si tots els partits poden dir el mateix”. 

Espot va criticar que “algunes llistes s’han fet a correcuita i potser d’una forma precipitada, la qual cosa em fa arribar a la conclusió que potser determinades persones que formen part d’algunes llistes no sé si estan del tot preparades per assumir aquest repte”, va insistir. Això sí, no va voler dir a quines llistes es referia,  però va remarcar que al seu parer “darrere de cada candidatura hi hauria d’haver un programa sòlid i una implicació prèvia d’una sèrie de persones i una comprovació que aquestes persones en cas de guanyar estan autènticament preparades per poder ser cònsols. Si algú se sent aludit és el seu problema”, va sentenciar. Espot considera que les candidatures s’han de presentar per guanyar i no per fer perdre un altre. 
Segons Espot, el fet que hi hagi moltes llistes hauria de ser la  prova  que estem davant “d’una democràcia consolidada, i que  és el millor  remei per lluitar contra l’abstenció, perquè si els ciutadans veuen que hi ha vàries opcions tenen més possibilitats de veure reflectida la seva ideologia o la manera de pensar, o quina és la  concepció del futur del que ha de ser la seva parròquia en aquest cas”, va comentar.
L’escenari que es presenta en algunes parròquies com Ordino o Escaldes-Engordany, amb quatre llistes, no ho veu com un perjudici per  al que han estat feus de DA. Segons Espot la diversitat de llistes “pot perjudicar una formació política o una altra”.
Pel que fa a la decisió  que el comitè parroquial d’Escaldes-Engordany  hagi optat per no fer pacte amb els Liberals i presentar-se en solitari, a l’entendre d’Espot no s’ha d’interpretar com una lluita entre Antoni Martí i ell mateix. “És una evidència que dins del comitè parroquial hi havia sensibilitats diverses i que alguns consideraven que era necessari fer pacte per coherència amb el que s’havia fet a les eleccions generals i altres que no”, va reconèixer.  Tot i això, Espot considera que ha complert amb la seva paraula  tant al comitè parroquial com al pacte del Govern, “que serien els comitès parroquials els que  tindrien l’última paraula respecte de la configuració de les llistes, i així ha estat, perquè ha estat el comitè el que ha decidit no pactar, i malgrat que jo pogués tenir una opinió divergent, i malgrat  que sigui el president del partit  i ser un membre destacat dins del comitè parroquial per ser el cap del Govern, ho he respectat i ho he acatat, i jo crec que això és la democràcia. S’ha votat democràticament”.
Finalment va dir que malgrat que no s’hagi pactat amb els Liberals, a partir d’ara donarà ple suport al tàndem Aleix i Barquín a les eleccions d’Escaldes perquè puguin guanyar els comicis, “perquè entenc que és la millor candidatura que pot garantir els interessos d’Escaldes-Engordany des d’una perspectiva  de continuïtat del que s’ha fet en els darrers anys”.

Fins a 156 persones sol·liciten poder exercir el seu dret a vot per correu
Fins a 156 persones han entrat la sol·licitud per poder votar per correu a les eleccions comunals del 15 de desembre vinent, segons va informar ahir l’executiu. La xifra s’ha situat per sobre de les anteriors eleccions comunals del 2015, en què se’n van presentar (127) i també dels comicis generals de l’abril passat (144), de manera que es manté la tendència de creixement des de la implantació d’aquesta modalitat de vot.
Del total de les sol·licituds rebudes, la majoria són de residents a Espanya i França, però també hi ha hagut demandes de Portugal, del Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Canadà o dels Estats Units, entre altres.
El termini per sol·licitar el vot per correu va finalitzar dilluns a les dotze del migdia, i a partir d’ara s’enviaran les re-solucions als sol·licitants per confirmar si s’ha autoritzat o no el vot. El següent pas serà l’enviament del material electoral a totes les persones a qui se’ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 27 de novembre. Se’ls enviaran les instruccions del procediment de vot, el certificat d’inscripció a la llista electoral definitiva, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc sense           inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació Vot per dipòsit judicial i el sobre de retorn amb l’adreça de la Batllia. Els electors hauran d’enviar la documentació i el vot, fent que l’entitat de missatgeria el reculli a l’adreça indicada o entregar-lo en una de les oficines de l’entitat abans de l’11 de desembre.

Espot
dubta
capacitat
candidats
consols

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

llastima que no hagi dubtat d'ell mateix. Li va gran i no serveix per res...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte