Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de votar el dia de les eleccions comunals.
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de votar el dia de les eleccions comunals.

Espot: “El PS no ha fet uns bons ni uns grans resultats a les comunals”


Escrit per: 
Meritxell Prat

El cap de Govern, Xavier Espot, discrepa amb força de la valoració que el PS va fer dels resultats obtinguts en les eleccions comunals. Segons Espot, per al PS “no és un bon resultat ni un gran resultat”, va afirmar, i va afegir que “amb independència de l’efecte Rosa Gili, que és al que atribueixo la victòria a Escaldes, a les altres parròquies els resultats del PS es poden qualificar de discrets”. Per tant, “no veig un procés de consolidació del PS”, va afirmar rebatent les paraules del líder socialdemòcrata, Pere López, la mateixa nit electoral.

Un procés de consolidació que tampoc creu que estigui seguint Terceravia, tot i que és el que han expressat els membres de la formació liderada per Josep Pintat els darrers dies. “Més enllà del resultat de Sant Julià, que crec que tampoc és el que ells esperaven”, va manifestar, recordant que no comparteix l’opinió que el partit està consolidant el projecte nacional “perquè el resultat no està a l’altura de les expectatives”. De fet, i en relació amb Sant Julià, va exposar que “potser UL està tocant sostre”, ja que Desperta Laurèdia, la candidatura a la qual DA donava suport “va fer uns resultats que gairebé ens han sorprès”.

Igualment, va posar en valor el fet que a la Massana “abans no governàvem i ara formem part de la coalició de govern” i va tornar a insistir que els bons resultats de les llistes que repetien la coalició de govern demostra que és “una fórmula àmpliament avalada i no castigada” i que la situació els dona “oxigen i tranquil·litat” per desplegar el seu programa de govern durant els pròxims tres anys.

Abstenció
D’altra banda i pel que fa a l’elevada abstenció que hi ha hagut en aquestes comunals, va tornar a insistir en la necessitat de “repensar” el sistema de vot per correu perquè ara és “massa farragós” i els terminis són “massa curts”, per tant, “no està a l’altura de les expectatives”. Així mateix, també va apuntar la possibilitat d’introduir sistemes de vot per delegació o procuració com ja existeix a França i es va mostrar disposat a estudiar la introducció del vot electrònic. “No sé si és molt complex, però del sistema actual al que podem assolir, hi ha un bon tros de millora”, va indicar.

De la mateixa manera, veu necessari poder engrescar la ciutadania des del mateix moment de conformació de les candidatures i a l’hora d’explicar els projectes i també va assenyalar com a vital “elevar el nivell de la política en tots els sentits” perquè més ciutadans se sentin cridats a exercir el seu dret a vot.

Espot; PS
bon
grans
resultats
comunals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte