Diari digital d'Andorra Bondia
La delegació andorrana empresarial al Centre d’Innovació i Recerca Sharjah, avui.
La delegació andorrana empresarial al Centre d’Innovació i Recerca Sharjah, avui.

Espot encapçala la delegació oficial del Govern a l’Expo Dubai


Escrit per: 
Redacció / Foto: CCIS

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cesar Marquina, formen la delegació andorrana desplaçada a l’Expo Dubai 2020 en visita oficial coincidint amb els actes commemoratius del Dia d’Andorra organitzats en el marc d’aquest esdeveniment. 

Així, la delegació s'ha traslladat avui a Dubai i demà començarà la seva agenda. Es preveu que en aquesta primera jornada puguin visitar el Pavelló d’Andorra i les infraestructures d’altres països, com ara les d’Espanya, França i Portugal, o d’altres Estats amb qui el Principat manté relacions bilaterals. Els desplaçaments a aquests pavellons inclouran trobades amb mandataris d’aquests països, així com una visita guiada a les instal·lacions i la signatura del llibre d’honor per part del cap de Govern i dels ministres.

Pel que fa al Dia Nacional d’Andorra, se celebrarà divendres. Cada país representat a l’Expo té una jornada assignada com a Dia Nacional, i és quan tenen lloc els actes més institucionals. Així, les autoritats d’Emirats Àrabs Units rebran la delegació andorrana i s’hissarà la bandera d’Andorra i s’escoltarà l’himne del país; el cap de Govern i un representant del gabinet ministerial emiratià faran després un breu discurs. Posteriorment, una representació dels cinc esbarts del país, que també s’han desplaçat a Dubai, interpretaran davant el públic assistent una adaptació de l’obra Terra. Finalment, les dues delegacions visitaran conjuntament els pavellons d’Andorra i dels Emirats Àrabs Units i s’han previst diverses reunions bilaterals d’alt
nivell. 

Paral·lelament a la delegació oficial, una missió empresarial d’una quarantena de persones també són a Dubai amb la voluntat de donar-se a conèixer al país i explorar oportunitats en el mercat d’orient mitjà. En aquest sentit, estan realitzant visites a diversos espais, com ara la Cambra de Comerç o la Zona Franca, i divendres al matí es farà una presentació del país per a diversos empresaris i touroperadors turístics per presentar les oportunitats de negoci del Principat, buscar sinergies i propiciar reunions amb els representants andorrans assistents a l’Expo. 

Cal recordar que l’Expo Dubai s’havia de celebrar al 2020 però es va veure aplaçada per la pandèmia de SARS-CoV-2. 

Espot
delegació oficial
Govern
l’Expo Dubai

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte