Diari digital d'Andorra Bondia

Espot i Capdevila, al consell plenari de la CTP a Montpeller


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i la cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, representaran Andorra al consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) que se celebrarà el demà al Corum de Montpeller, segons ha anunciat l’executiu.

La trobada serà presidida pel president de la regió del Llenguadoc-Rosselló, Georges Frêche, i comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; el president de la regió del Migdia-Pirineus, Martin Malvy; el president de la regió de l’Aquitània, Alain Rousset;  el president del Govern basc, Patxi López; el president de la Comunitat Autònoma d’Aragó, Marcelino Iglesias, i el president del Govern de Navarra, Miguel Sanz.

Frêche farà balanç dels dos anys de presidència de la regió del Llenguadoc-Rosselló a la CTP. Durant aquest període els esforços s’han dedicat especialment a engrandir el pes polític de la CTP per obrir-se a la societat civil i per iniciar una reflexió respecte al futur. El consell plenari servirà per fer el traspàs de la presidència de la CTP. Georges Frêche la cedirà a Martin Malvy, president de la regió del Migdia-Pirineus, per un mandat de dos anys.
Durant el consell plenari, es detallaran diverses iniciatives de la CTP en una taula rodona, amb presència dels portadors de projectes i dels coordinadors de les comissions de treball. A més a més, els presidents membres de la CTP signaran una declaració conjunta, mitjançant la qual pretenen interpel·lar l’Estat francès i l’espanyol sobre la crisi econòmica i les seves repercussions en els territoris dels Pirineus.
Posteriorment, amb motiu d’aquesta jornada, es lliurarà el premi dels Pirineus al Consorci Bidasoa-Txingudi, per la seva acció exemplar de cooperació a la frontera basca en matèria de desenvolupament local.

La Comunitat de Treball dels Pirineus té com a prioritat gestionar el programa de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra. Segons recorda el Govern en un comunicat, hi ha 67 projectes programats i 95 milions d’euros de fons europeus compromesos, és a dir, 150 milions invertits en total als Pirineus (tant amb contribucions públiques com privades). e

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte