Diari digital d'Andorra Bondia
Casadevall va negar que Belllocq hagi fet cap comunicació verbal sobre el col·lapse.
Casadevall va negar que Belllocq hagi fet cap comunicació verbal sobre el col·lapse.

Espot i Casadevall desconeixen que hi hagi col·lapse de casos a la Batllia


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, es van mostrar ahir sorpresos en assabentar-se per la premsa de les declaracions de la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, en què criticava que l’increment de demandes contra l’AREB havia bloquejat els processos administratius a la Batllia i reclamava més recursos. La sorpresa va ser per dues raons. D’una banda, perquè des del Col·legi no se’ls va informar d’aquest fet, ni verbalment,  com va dir Bellocq, ni per escrit i, de l’altra, perquè no tenien constància d’aquest col·lapse a la Batllia. Ara han demanat dades estadístiques a la Batllia per concretar aquest bloqueig i posar-hi els recursos, si fan falta, però critiquen que Bellocq no hagi respectat “la mínima cortesia institucional”, segons va dir Espot.
Tant Espot com Casadevall van criticar el fet que des del Col·legi no els hagin informat abans que als mitjans de comunicació. “El diàleg normal que se segueix entre institucions  és que primer des del Col·legi haurien d’exposar-ho al CSJ i després al Govern, i això no s’ha fet”, va dir Espot. En aquest mateix sentit, Casadevall va manifestar que no tenia constància ni verbalment, com va dir Bellocq, ni formalment que hi hagués alguna irregularitat en els processos administratius de la Batllia. 
En veure els titulars que anunciaven en nom del Col·legi d’Advocats un bloqueig a la Batllia dels processos administratius, el ministre Espot es va posar ahir al matí en contacte amb el Consell Superior de la Justícia. El seu president li va informar que no en tenia cap constància i tots dos van acordar que des del CSJ es demanessin a la presidenta de la Batllia, Azahara Cascales, les dades estadístiques per constatar aquestes crítiques dels advocats. “El més normal és que ens ho comuniquin a nosaltres o, si tenen prevista una reunió al Govern, a ells”, va criticar Casadevall, una crítica que també va reiterar el mateix ministre, ja que, “si d’aquí a quinze dies tenim prevista una reunió, no sé per què ho diuen ara”, va dir Espot.  El ministre, a més, va remarcar que fa un mes es va reunir amb el Col·legi d’Advocats per parlar d’altres serveis, com la mediació familiar i pagaments d’hores d’ofici, “i no em van dir res sobre aquest bloqueig a la Batllia”. Per tot això, Espot va afirmar que, “si realment hi ha aquest col·lapse, deu ser molt recent perquè no en tenim cap coneixement”, va destacar. 

Més recursos
El ministre Xavier Espot va manifestar que, amb les dades estadístiques de la Batllia que el CSJ ha demanat, s’estudiarà si hi ha o no un col·lapse a la secció administrativa de la Batllia per atorgar-li més recursos, si fan falta. “No es pot fer a cop de titular, sinó amb dades i després de tenir-ne una constància formal”, va comentar Espot. El ministre va recordar que la Batllia compta amb un batlle de reforç que es pot inscriure d’una jurisdicció a una altra, però tampoc descarta incorporar-hi  nous recursos.
El ministre va recordar que és al setembre quan es publiquen les estadístiques judicials i és el CSJ qui és competent per fer les propostes pertinents de cara al pressupost per reclamar més recursos. 

Espot
casadevall
col·lapse
Batllia
casos
desconeixen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte