Diari digital d'Andorra Bondia
El nou cap de Govern, Xavier Espot, dona la mà al cap de l'oposició, Pere López.
El nou cap de Govern, Xavier Espot, dona la mà al cap de l'oposició, Pere López.

Espot jura el càrrec de cap de Govern amb la idea d'acostar les institucions a la ciutadania


Escrit per: 
Agències

Després de ser investit aquest dimecres com a cap de Govern, Xavier Espot ha fet el pas definitiu i s'ha convertit en la màxima representació del poder executiu quan ha jurat el càrrec aquest dijous en una sessió ordinària a la Casa de la Vall. A la jornada, entre el públic, s'hi han deixat veure tots els ja exministres de l'era Martí així com també altres representants polítics comunals i familiars d'Espot.

Un cop celebrat el jurament, el nou cap de Govern ha fet un breu discurs on ha reconegut que tant Andorra com a arreu del món la societat cada vegada demana “més representativitat per a una societat inclusiva”. Per això ha apuntat que cal que les institucions s'obrin molt més perquè “Andorra no necessita reinventar-se sinó redescobrir-se”. Ha recordat que “això no vol dir allunyar-nos de la nostra tradició sinó unir-la encara més perquè sigui més forta”, perquè, per Espot, “el més original, a vegades, vol dir tornar als orígens”. De fet, una de les secretaries d'Estat que dependrà directament del cap de Govern serà la de participació ciutadana.

També ha apuntat que fruit dels resultats electorals “la ciutadania demanava consensos”, als quals el futur govern col·legiat hi ha donat resposta. Ha reconegut que un cop jurat el càrrec “sento el pes de la història a les meves espatlles”, malgrat matisar que “no és mai un pes sinó un fonament sòlid per construir un projecte de progrés i de justícia”. Finalment, també ha tingut un reconeixement i record per tots aquells caps de Govern que l'han precedit.

Abans del discurs d'Espot, la síndica general, Roser Suñé, ha tingut unes paraules, també breus, per al nou cap de Govern, al qual li ha desitjat tots els èxits i encerts. Ha reconegut que un govern de coalició vol dir estrictament tenir “capacitat de diàleg”, però que alhora serveix per tenir una visió múltiple dels conflictes que “facilita les resolucions”. Suñé ha assenyalat que els anys que venen “són fonamentals per a Andorra”, i per això ha demanat que el Govern “faci pedagogia activa entre la ciutadania per potenciar la participació activa”. D'Espot ha destacat que és “un home de l'època” perquè “us hem vist entendre el moment polític i al costat dels ciutadans mostrant una empatia natural que forma part de la vostra personalitat”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte