Diari digital d'Andorra Bondia
L’acte en honor a la bandera i presentació d’armes es va celebrar ahir a la plaça del Poble.
L’acte en honor a la bandera i presentació d’armes es va celebrar ahir a la plaça del Poble.

Espot: “La reforma dels complements de jubilació s’hauria pogut fer millor”


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: Jonathan Gil

Ahir es va celebrar la diada de la patrona de la policia, i el ministre encarregat d’aquest cos, Xavier Espot, va aprofitar l’oportunitat per fer balanç del que ha estat la gestió en els darrers set anys, aprofitant que serà la darrera  diada que presidirà per la proximitat de les eleccions, segons va comentar. En aquest sentit, va fer un resum de fets positius de la gestió al capdavant del cos, com l’increment de recursos, humans i materials. També va parlar de la reforma de la llei del cos, i de la davallada de delinqüència en delictes, com robatoris. Espot també va donar exemples d’autocrítica i va reconèixer en el seu discurs davant de tots els policies vestits de gala que la reforma dels complements de jubilació del cos “s’hauria pogut fer millor”, va dir. 

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior va destacar que la reforma en els complements de jubilació era necessària perquè altres governs “s’haurien trobat amb la caixa buida” per pagar-los. Tot i això, va remarcar que “el procés de diàleg i de comunicació” no se sent satisfet i, si fos ara, l’haurien fet de manera “diferent”. Una crítica assumida també pel cap del Govern, Antoni Martí, que va reconèixer que “potser ho hauríem d’haver explicat millor”. 

A més, Espot va comentar que “determinats aspectes de la reforma, potser, eren prescindibles i no posaven en dubte la raó de ser de la reforma i hauríem pogut portar més elements d’equitat en situacions molt concretes”. 

El contraban i la droga
Per la seva banda, el director de la policia, Jordi Moreno, va destacar que durant el 2017 hi va haver un increment d’operacions antidroga i de contraban amb “uns resultats molt satisfactoris”, i també el desmantellament d’una banda juvenil dedicada a furtar en centres comercials i d’un grup que robava en xalets.

El director de la policia també va destacar que cada cop es constaten més delictes amb relació a la violència de gènere; “cada setmana en tenim”, va dir . Va remarcar que els delictes en l’àmbit tecnològic també s’han incrementat en el darrer any. Pel que fa a la resta de delictes, Moreno va comentar que es mantenen estables. Espot, però, va subratllar que “les estadístiques de la delinqüència han anat decreixent i em sento satisfet de la feina de l’equip, del Govern i del grup que li dona suport, i de la direcció actual de la policia, que sempre ha demostrat suport i lleialtat, i també del cos”, va manifestar.

Quant als nous protocols per a l’atenció a les víctimes de violència de gènere, el director de la policia va destacar que, des del cos, ja se seguien uns protocols, però ara es millora “l’atenció a la víctima i els policies també reben formació”, va comentar. 

Pel que fa als mitjans materials, Moreno va destacar entre les noves adquisicions un programari nou, que és “un aparell d’intel·ligència per gestionar tota la informació que es genera de manera més eficaç”, va dir. El director de la policia va explicar que aquest aparell no només servirà per a delictes tecnològics sinó també d’altres tipus. Martí va dir que el proper govern tindrà “una policia pacificada amb tots els efectius i mitjans necessaris”. 

Espot
reconeix
policia
reforma
complements de jubilació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte