Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern Xavier Espot, i el Copríncep Joan-Enric Vives, al ball de Santa Anna que va tenir lloc divendres a Escaldes.
El cap de Govern Xavier Espot, i el Copríncep Joan-Enric Vives, al ball de Santa Anna que va tenir lloc divendres a Escaldes.

Espot li recorda a Pintat que la delegació negociadora ha de ser validada per tots els interlocutors europeus, i no només per la Comissió


Escrit per: 
Agències

Tot i així, n'estan analitzant el seu contingut per arribar a una entesa conjunta per tal de veure quines repercussions pot tenir respecte a les institucions europees. Espot insisteix  que "no és una decisió unilateral d'Andorra" sinó que s'ha de negociar també amb les institucions europees. "La composició de la nostra delegació negociadora també ha de ser validada pel nostre interlocutor, no només la Comissió Europea i el Servei Europeu d'Acció Exterior, sinó també dels altres països implicats", diu referint-se als petits estats amb els que Andorra està negociant conjuntament amb Brussel·les.

Un pacte d'estat per a un acord que comporta entre d'altres coses la integració al mercat interior europeu i, per tant, l'assumpció de les quatre llibertats comunitàries. Tot i així, Espot ha reiterat la voluntat de negociar cadascun dels punts i valorar-ne les seves especifitats. "Aquest posicionament de defensa ferma i amb convicció pels interessos d'Andorra han estat i continuen estant per sobre de tot". Per tant, el cap de govern defensat que, tot i voler l'acord d'associació, "això no vol dir que ho volguem sense cap tipus de condicionant".

Rosa Gili, del Partit Socialdemòcrata, es va posicionar al respecte però es va mostrar favorable a alguns dels apunts avançats com la transparència d'informació, la proposta d'estudis d'impacte sobre el que comportaria l'acord d'associació i la integració d'un membre actiu que segueixi de prop les negociacions. Una valoració positiva tenint en compte que en l'acord que s'havia plantejat anteriorment "els havia decebut moltíssim", tal com ha afirmat Gili aquest divendres.

Les declaracions van ser recollides divendres a la festa major d'Escaldes-Engordany durant la festivitat de Santa Anna. El ball de l'esbart de Santa Anna, patrona de la parròquia, va centrar l'atenció en la jornada festiva de la festa major. Els grups de dansaries es van lluir davant l'equip comunal i el pubillatge. Com mana la tradició, els ballarins i ballarines van treure a ballar les autoritats i representants per cloure una jornada festiva en germanor.

Andorra
Escaldes. Santa Anna
festa major
coprincep
vives
Espot
Pintat
Terceravia
acord
Unió Europea

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte