Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, i la número vuit de la llista nacional, Helena Mas, ahir a la plaça del Consell General.
El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, i la número vuit de la llista nacional, Helena Mas, ahir a la plaça del Consell General.

Espot manté que la llei d’igualtat efectiva dones-homes serà prioritària


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

Tot i els “avenços” fets en matèria d’igualtat durant aquesta darrera legislatura, Demòcrates considera que “cal anar més enllà”, i per aquest motiu vol tirar endavant, de forma prioritària, una “llei específica per a la igualtat efectiva entre homes i dones” així com la creació de l’Institut andorrà de les dones, dues demandes de les associacions de dones. 

Així ho va explicar ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot, que  acompanyat de la número vuit de la llista nacional, Helena Mas, va detallar les propostes en matèria d’igualtat dels taronja. Espot, que va recordar el treball fet i les millores pel que fa a la igualtat entre homes i dones amb l’aprovació de la Llei d’igualtat i no-discriminació, va explicar que amb aquest nou text es vol promoure una “sèrie de mesures en diferents àmbits que no només previnguin la discriminació envers les dones, sinó que també permetin erradicar aquelles actituds o comportaments que van en contra del principi d’igualtat homes-dones”.
A més, Espot va destacar que  amb la futura llei, de la qual  ja “hi ha un primer guió” fruit del treball iniciat fa sis mesos amb les diferents associacions, “s’aprofundirà” en el concepte de conciliació, ja que la Llei d’igualtat ja preveia que el Govern hagués d’impulsar un pla per a la conciliació que haurà d’establir “mesures concretes”.
En aquest sentit, el candidat de Demòcrates va admetre que “no és una matèria fàcil en determinats sectors”, però es va mostrar convençut que si “es fa una tasca pedagògica” i es “treballa amb objectius clars” es “podrà anar més enllà del que s’ha fet fins ara”. Espot va incidir que un dels punts clau d’aquesta qüestió és “com s’organitzen a nivell intern les empreses”, a qui des de l’executiu “s’haurà d’acompanyar” i fins i tot, “s’haurà de plantejar”, si “cal algun ajut econòmic”.
Per la seva part, Mas va precisar una mica més els àmbits d’actuació en què incidirà la futura llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones, que seran l’econòmic, el social, el sanitari i l’educatiu. En aquesta línia, Mas va avançar que caldrà impulsar accions per compatibilitzar la vida familiar i laboral; polítiques d’ocupació activa centrades en el principi d’igualtat; la prevenció de la violència de gènere, amb, per exemple, tallers a les escoles o la rehabilitació dels homes que hagin comès maltractaments, o que les dones tinguin visibilitat a llocs de treball que han estat tradicionalment ocupats per homes. 
D’altra banda, Espot va recordar la proposta de crear un Institut andorrà de les dones, un òrgan de caràcter públic però també independent de les diferents administracions que pot fer “una tasca útil no només de pedagogia, sinó també de control que s’apliquin polítiques des de la perspectiva de gènere”.

 

 

igualtat
dones
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte