Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió pública sobre l’acord d’associació amb la UE celebrada ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Un moment de la reunió pública sobre l’acord d’associació amb la UE celebrada ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Espot obre la porta a consultar també els residents sobre l’acord


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Tot i que d’acord amb les disposicions de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum  serien només els ciutadans amb dret a vot els que podrien participar al referèndum sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea, l’executiu “no exclou” la possibilitat de buscar altres fórmules perquè els ciutadans no nacionals es puguin pronunciar també amb relació a l’acord que s’assoleixi amb la UE.
Així ho va assegurar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, responent a la pregunta d’una de les 171 persones que van assistir a la reunió pública sobre l’acord d’associació al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Espot, que va posar de manifest que precisament aquestes trobades i altres iniciatives que es puguin fer sobre l’acord ja ofereixen la possibilitat als no andorrans de participar i de dir-hi la seva, va recordar que la qüestió de consultar també als residents, que òbviament també es veuran afectats per l’acord, “és un suggeriment” que ja ha sortit en altres de les reunions públiques que s’han portat a terme fins ara i que per tant “és possible que el Govern ho valori”.
La reunió d’ahir a la capital va seguir la mateixa estructura que les fetes a Canillo, Encamp i a la Massana, una introducció inicial del cap de Govern explicant el funcionament i l’objectiu de la reunió i defensant l’acord d’associació i l’entrada al mercat interior europeu com una gran oportunitat de no ser tan dependents dels sectors econòmics tradicionals i poder diversificar l’economia, i una explicació sobre la composició i el contingut de l’acord a càrrec del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que també exposa el funcionament i la composició de la delegació negociadora.
Al final de la reunió, Riba va assegurar que des del Govern i des de la secretaria d’Estat s’està “més que satisfets no només per la quantitat de gent que ha vingut a les reunions, sinó també per les preguntes i qüestions que han aportat”. En aquest sentit, el secretari d’Estat d’Afers Europeus va insistir que les trobades “ens ajuden també a veure el pes que es pot donar a determinats aspectes de l’acord”. Així mateix, Riba va destacar que “es té molt clar” que les futures reunions “segurament s’hauran de dedicar més a donar resposta a casos i situacions concretes”.
Aquesta primera tanda de reunions públiques sobre l’acord d’associació continuarà avui a la sala d’actes del Centre de Congressos d’Ordino.

Espot
obre
Porta
consultar
també
residents
sobre
l'acord

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte