Diari digital d'Andorra Bondia
Espot va signar ahir tres nous acords per a la xarxa d’empreses inclusives.
Espot va signar ahir tres nous acords per a la xarxa d’empreses inclusives.

Espot qualifica les crítiques del PS a la llei òmnibus de “preelectorals”


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: SFGA

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va criticar ahir les declaracions fetes pel conseller general i president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, dilluns passat, en què qualificava la política d’habitatge de l’executiu demòcrata de “mesquina i despietada”.  Espot les  emmarca en un “clima preelectoral del PS”, va dir. El ministre que ha tirat endavant les mesures urgents relatives al lloguer dels habitatges amb l’anomenada llei òmnibus va dir que troba a faltar per part de López una crítica constructiva “perquè la societat davant d’una problemàtica com els lloguers el que vol són propostes constructives i arribar a consensos”. Espot va reiterar que és el PS i els grups de l’oposició els que han creat aquest ambient preelectoral, que, segons va remarcar, encara no es respira en les files taronja. 
El ministre d’Afers Socials va manifestar que acceptaria “de qualsevol grup de l’oposició que titllés la llei de mesures urgents d’insuficient o d’incorrecta però mesquina i despietada em semblen qualificatius desproporcionats”.
Des del Govern, el ministre va remarcar que es deixa la mà  estesa a tots els grups per si volen millorar el text de la llei amb propostes. De fet, va reconèixer que ja estan treballant amb el grup demòcrata en aquest sentit. 
Pel que fa a la crítica concreta sobre les excepcions fiscals que preveu el projecte de llei i que van ser criticades pel líder del PS com a “regals fiscals”, Espot va manifestar que l’únic objectiu és ampliar l’oferta del parc immobiliari de lloguer perquè hi hagi més demanda i, així, per les regles del mercat, que es puguin abaixar els preus dels lloguers. Espot considera que les aportacions de López són propostes “bastant pobres”. I es va tornar a referir al fet que des del Govern estan oberts a totes les aportacions sempre que siguin constructives. 
A més a més, Espot es va referir a les darreres enquestes polítiques que situaven López com el líder polític més valorat i va manifestar que “el senyor López ha entès que les últimes enquestes l’avalen en aquesta dinàmica, però crec que no és així i si continua per aquest camí crec que s’equivocarà”. 
Espot va remarcar que l’ambient preelectoral que el PS i els grups de l’oposició han creat no forma part de l’ambient que almenys des del Govern es viu, segons va manifestar Espot. “Encara queden molts mesos de legislatura”, va remarcar. 
Serà després de l’estiu, quan des de DA es doni el tret de sortida al procés per triar candidat. “Fins a la tardor no preveiem parlar d’aquest procés a DA”, va dir. En aquest sentit i preguntat per si es postularà com a candidat, va eludir la resposta dient que “si féssim anuncis de candidats contribuiríem en aquest camp preelectoral que s’ha creat”. 
Ara, però, des del Govern, segons va dir Espot, encara queda molta feina per fer i “el que volem és continuar en la defensa dels interessos dels ciutadans”. 
Segons Espot, amb el discurs de “terra cremada” del PS i algunes aliances de partits, des de l’oposició ja s’està entrant en el joc de la campanya electoral. 

Amb tres noves incorporacions, la xarxa d’empreses inclusives suma setze empreses 

Via Moda, Bomosa, i Hotansa and Soldeu Hotels són tres firmes noves que s’afegeixen a la xarxa d’empreses inclusives, que des d’ahir ja en són setze, amb divuit persones amb discapacitat contractades. Via Moda contractarà un treballador de caràcter indefinit i a jornada completa, a partir del mes de setembre, que farà d’operari al magatzem. Pel que fa al grup Bomosa, des del mes de maig té una persona treballant nou hores setmanals amb un contracte de sis mesos a Veritas, també al magatzem. Soldeu Hotels ja tenen contractat un cambrer a mitja jornada, amb una durada de lligam de sis mesos Des del Govern s’ha contactat amb un total de 120 empreses per informar-los sobre aquesta xarxa i Espot va explicar que en els propers mesos s’espera que s’hi sumin deu empreses més.  Aquesta xarxa, que té com a objectiu facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat dins el mercat laboral ordinari amb la finalitat d’assegurar la igualtat d’oportunitats, ha superat les expectatives creades, segons Espot. 

Espot
qualifica
crítiuqes
PS
llei òmnibus
preelectorals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte