Diari digital d'Andorra Bondia
Espot, Molné i Montané ahir al nucli d’Erts on van presentar la proposta de les voravies.
Espot, Molné i Montané ahir al nucli d’Erts on van presentar la proposta de les voravies.

Espot referma l’aposta per l’heliport sempre que l’avalin també els veïns


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.F.

Demòcrates manté l’aposta ferma per la construcció d’un heliport nacional, una infraestructura que considera “necessària per al país”, si bé aquesta no tirarà endavant si no compta ja no només amb els informes tècnics pertinents que l’avalin, sinó també amb el vistiplau dels veïns de la zona on finalment s’hagi d’ubicar.
Així ho va explicar ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot, que amb relació al projecte d’heliport a les Tresoles va recordar que “hi ha uns estudis en curs que encara han de confirmar si aquest aval tècnic existeix o no”. A més, i tal com figura al programa electoral de la formació, Espot va destacar que s’ha “introduït un altre requisit” que li “sembla important”, com és el de “comptar amb el suport de la plataforma ciutadana”.
En aquesta línia, el candidat taronja va explicar que ha “tingut l’ocasió de fer una reunió amb ells” i que hi està “en contacte permanent”. Precisament, en un d’aquests contactes, Espot va explicar que va “assumir el compromís que una infraestructura d’aquestes característiques no es portaria endavant si realment no érem capaços de teixir els consensos suficients i l’acceptació en definitiva de les persones que viuen al costat”.
Espot va fer aquestes manifestacions a Erts, on acompanyat de la número cinc de la llista nacional, Ester Molné, i el número 9, David Montané, va anunciar la voluntat de la formació de connectar amb voravies els nuclis de la Massana, Erts i Arinsal. 
En aquest sentit, el candidat de Demòcrates va recordar que ja hi ha una partida pressupostària per a aquest exercici per tal d’habilitar voravies entre la rotonda d’Erts i fins al pont de Pedregat, a Arinsal, i també en direcció a Pal, i es va comprometre a donar continuïtat al circuit durant la legislatura “a través d’unes voravies en el tram que va de la Massana fins a aquí a Erts.” Al marge de la “millora de la seguretat” de “les persones que transiten a peu”, Espot va remarcar que aquesta iniciativa donaria resposta “a la segona proposta més puntuada de l’última edició del pressupost participatiu que ja pretenia l’habilitació d’aquesta voravia entre la Massana i Erts”.

Trobada amb l’EFA
D’altra banda Espot, també acompanyat per Montané i en aquesta ocasió pel cap de cartell de la territorial d’Andorra la Vella, Enric Tarrado, va mantenir una reunió amb representants de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) durant la qual va exposar els principals eixos del programa electoral.
El candidat taronja va reiterar la vocació europea de Demòcrates i va ressaltar la idoneïtat del moment actual per negociar un bon acord amb Europa, gràcies al “bon clima en les relacions institucionals” i a “la bona reputació amb què compta Andorra” després d’uns anys de treball que han permès “tenir els deures fets”. Tanmateix, Espot es va comprometre a aprofundir i intensificar els canals d’interlocució entre els empresaris i el Govern, tant pel que fa a les futures negociacions amb la UE com en la definició de polítiques econòmiques.
I en aquesta direcció, el candidat demòcrata va explicar als seus interlocutors la proposta de crear una secretaria d’Estat d’Afers Europeus amb la doble voluntat d’aprofundir en la interlocució amb els agents implicats, d’una banda, i desenvolupar un treball transversal entre els ministeris.

Espot
referma
aposta
heliport
avalin
veïns
sempre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte