Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva participació al Fòrum de París per la pau.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva participació al Fòrum de París per la pau.

Espot reivindica al Fòrum de París per la pau les màximes del 'Manual Digest'


Escrit per: 
Agències / Foto: Fernando Pérez / EFE

El cap de Govern, Xavier Espot, participa aquest dimarts en el Fòrum de París per la pau, convocat pel president de la república francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron. En el marc d'aquesta participació, el cap de Govern ha lliurat a la biblioteca de la Pau un exemplar del 'Manual Digest', i ha afirmat que es tracta d’un manual d’usos i costums que reivindica la neutralitat i la pau, garants de la independència d’Andorra. Espot ha afegit que dins d’aquesta obra de 1748, escrita per Antoni Fiter i Rossell, es poden trobar les màximes que han fet d’Andorra al llarg de la història un país amb un sistema institucional sòlid i equilibrat durant més de set segles.

Aquesta segona edició del fòrum aplega més de 6.000 participants, entre alts mandataris, organismes internacionals, empreses, associacions, ONG, fundacions i grups d’experts. Espot ha pres part en els actes inclosos en aquesta cita, que s’han iniciat aquest dimarts al matí amb l’obertura de la presidenta del comitè de direcció del Fòrum de París per la pau, Trisha Shetty; la presidenta electa de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; el vicepresident de la República Popular de la Xina, Wang Qishan; el president de la República Democràtica del Congo, Félix Tshisekedi, i el president de França, Emmanuel Macron.

Tal com informen des de l'executiu, és previst que durant la jornada es presentin més d’un centenar de projectes i iniciatives de governança d’arreu del món. També es duen a terme debats al voltant dels principals reptes de les societats actuals i per a l’impuls de la cooperació global.

Espot
reivindica
Fòrum de París
Pau
màximes
Manual Digest

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte