Diari digital d'Andorra Bondia
L'arribada del candidat de Demòcrates + Ciutadans Compromesos ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
L'arribada del candidat de Demòcrates + Ciutadans Compromesos ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Espot veu DA com la força “més capacitada” per seguir governant


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

El cap de Govern i candidat de Demòcrates + Ciutadans Compromesos a la reelecció, Xavier Espot, va assegurar ahir que la formació taronja és la “més capacitada, preparada, amb més rigor i que mereix la confiança per seguir governant el país durant quatre anys”. Espot va fer aquestes manifestacions al Centre de Congressos d’Andorra la Vella en el que havia de ser l’acte que marqués simbòlicament el tancament de la campanya electoral i que la coincidència amb el debat dels candidats nacionals a Andorra Televisió va acabar alterant.

I és que malgrat que estava previst que el líder demòcrata fes un parlament des de l’escenari, finalment, per qüestions horàries i perquè alguns militants havien marxat en ser passada la mitjanit, es va optar perquè els assistents sortissin al vestíbul del Centre de Congressos a ovacionar Espot en el moment de la seva arribada.

Espot, que va destacar que el debat televisiu va “evidenciar” aquesta millor capacitat dels taronja, es va mostrar satisfet del desenvolupament del mateix en el sentit d’haver pogut “fer pedagogia” i exposar les propostes. En aquest sentit, el candidat de DA+CC va insistir que no “tot va bé però tampoc tot va malament”, i va defensar la necessitat de “reconèixer el que no va bé i encarar els reptes d’allò que va malament per intentar resoldre-ho”. I entre aquestes qüestions a afrontar, Espot va situar-hi l’habitatge, el poder adquisitiu, el creixement urbanístic, la qüestió d’ajudar les famílies, els treballadors, les empreses, els autònoms a seguir prosperant, l’acord d’associació amb la Unió Europea, i la lluita contra el canvi climàtic.

“Tot això són els reptes que tenim al davant i malgrat que vulguem remarcar les nostres diferències, al final estem bastant d’acord amb els reptes i, evidentment després, hi ha diferències quant a les solucions que volem implementar”, va destacar el líder demòcrata, que una vegada més va insistir en la major capacitat de la seva formació. I és que, al seu entendre, “les nostres solucions són les més equilibrades, les més centrades, aquelles que tenen un mínim comú denominador d’aportar satisfacció al conjunt de la ciutadania, i això és propi que som l’únic partit de centre, el pal de paller de la política andorrana”.

Així mateix, el candidat de Demòcrates + Ciutadans Compromesos va assegurar que sent “l’escalf de la gent”, i va remarcar que la ciutadania “està agraïda perquè veuen al final que aquí hi ha hagut un Govern que durant quatre anys ha portat el país a bon part, que ha estat el timó, que ha superat una pandèmia, que s’està intentant superar una crisi energètica, i al final veuen en Demòcrates i la meva persona la millor alternativa de poder conduir aquest país en el futur”.

Prèviament a l’acte de tancament de la campanya electoral, la candidatura territorial de Demòcrates + Liberals de la capital, liderada per Conxita Marsol, va celebrar la seva reunió de poble, després de la qual els militants taronja van poder seguir conjuntament el debat dels sis candidats per la circumscripció nacional per Andorra Televisió, en espera de l’arribada d’Espot. Un visionat tranquil, amb bona part de candidats de les diferents llistes aprofitant per picar alguna cosa, i on únicament es van sentir alguna xiuladissa davant la mitja dotzena de vegades que es va tallar la connexió i ja al darrer bloc, el dedicat a la Unió Europea, on l’intercanvi de retrets entre el candidat taronja i el de l’aliança socialdemòcrata PS SDP+, Pere López, va generar cert rum-rum; i la permanent lectura del candidat liberal, Josep Maria Cabanes, i el fet que no esgotés els minuts disponibles va suscitar alguns somriures.

En la mateixa línia expressada per Espot, Marsol també va incidir en “les bones sensacions que ens transmet la ciutadania”, si bé va advocar per “esperar al moment de posar els vots a l’urna”. Amb tot, l’excònsol major de la capital va assegurar que “nosaltres hem lluitat per la parròquia d’Andorra la Vella, volem guanyar i convençuts que podem guanyar i tenir consellers territorials demòcrates per poder treballar per Andorra la Vella des del Consell també”. I en aquesta línia va apel·lar el centenar d’assistents a donar suport a la seva candidatura.

Espot
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte