Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Ordino d’ahir.
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Ordino d’ahir.

Estalvi d’un milió del nou telecabina amb l’entrada de Viladomat a Secnoa


Escrit per: 
Agències / Foto: C.G.

Joan Viladomat es va convertir ahir, a la tarda, en el nou director de Secnoa, la societat que explota l’estació d’Ordino-Arcalís, en substitució de Josep Àngel Mortés, també cònsol major d’Ordino. I és que les dues parts van formalitzar la signatura de l’acord per la compravenda d’accions, pel qual Saetde passa a tenir el 76% de Secnoa, fins ara 100% de titularitat pública. Aquesta tarda l’Era d’Ordino acollirà l’acte públic de presentació d’aquest acord en què se  n’explicaran els detalls, segons va avançar ahir Mortés.
Amb l’entrada de Viladomat a l’estació ordinenca, es pot començar a executar la peça clau del pla director d’Arcalís, que és el telecabina que ha d’unir la zona de l’Hortell (l’entrada de l’estació) amb la de la Coma. Un projecte que ha de permetre garantir l’obertura de l’estació quan hi ha poca neu a cotes baixes i que també servirà per dinamitzar la zona a l’estiu. El cònsol va assegurar que es compliran amb els terminis previstos i que el giny estarà operatiu per a l’inici de la propera temporada, és a dir, o a finals de novembre o a principis de desembre com a molt tard. Va informar que ja s’han presentat els permisos d’obra al Govern i que, un cop es validin,  s’iniciaran les obres, un fet que tindrà lloc d’aquí a pocs dies.
Mortés va celebrar que l’entrada d’un privat a la societat ha afavorit les negociacions sobre el cost de l’obra, el qual estava establert al voltant dels set milions d’euros –inclosa obra civil i finançament–, segons consta al pla director. S’ha aconseguit un “estalvi important”, d’entre 800.000 i un milió d’euros, ha concretat. Aquest estalvi es destinarà a avançar en altres reformes importants a l’estació, també previstes al pla director.
Finalment, Mortés va garantir que les obres del telecabina no tindran cap repercussió en la temporada d’estiu d’Arcalís i que els visitants de la zona (molts dels quals van a Tristaina) no en resultaran afectats.
Parlant d’una altra cosa, i també durant la sessió de consell de Comú celebrada ahir al migdia, les conselleres liberals Sandra Tudó i Eva Choy van manifestar que estan obertes a possibles pactes amb altres formacions polítiques, tal com s’està estudiant en el si del partit. Tudó va recordar que en el seu cas han estat “independents des del principi” i que són “les persones i els projectes comuns els que han de tirar endavant”, independentment del color polític. “Penso que és factible i, fins i tot, positiu fer pactes a les parròquies”, va manifestar, sempre que sigui pel bé de la parròquia i tinguin “unes ideologies que s’adaptin a la nostra manera de pensar”.
Ara bé, Tudó i Choy van confirmar que no han mantingut recentment cap contacte ni amb persones d’ideologia socialdemòcrata ni amb membres de Socialdemocràcia i Progrés d’Ordino.

estalvi
nou telecabina
Viladomat
secnoa
entrada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte