Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot.
El cap de Govern, Xavier Espot.

Estudi jurídic sobre la informació que es pot donar de l’avortament


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Govern està analitzant a nivell jurídic l’assessorament que oferirà el servei d’acompanyament per a les dones que vulguin avortar a l’estranger perquè s’adeqüi a la legislació vigent. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, va explicar que es vol tenir “molt clar [...] fins on es pot fer i fins on no es pot fer”, tenint en compte que aquesta és una qüestió que va aixecar alguns neguits quan el Govern va anunciar la creació del servei.
A banda, l’executiu està definint el seu contingut i la metodologia. “És molt fàcil inaugurar un local, però darrere hi ha d’haver documents i protocols perfectament treballats”, una tasca que s’està duent a terme a hores d’ara, va dir Espot. El cap de Govern va anunciar que abans de finals d’any es preveu tenir el pla de treball, el pla metodològic i tots els protocols d’assessorament i acompanyament enllestits. Amb tot, el mandatari es va mostrar prudent a l’hora de donar una data d’obertura del servei, tot i que va avançar que “les projeccions” van en el sentit de tenir-lo operatiu abans de finals d’any. En tot cas, va assegurar que el 2020 ja estarà en funcionament. 
El Govern ja disposa d’un local on ubicar-lo i també els recursos humans i materials per fer-lo funcionar.
El servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva tindrà com a objectius donar seguretat jurídica, acompanyar i informar les dones que volen interrompre de forma voluntària l’embaràs. Es tracta d’un servei multidisciplinari que comptarà amb la presència de quatre professionals com són un metge, un psicòleg, un treballador social i un jurista. Amb aquest, el Govern va anunciar al seu moment que se cercava proveir dels serveis necessaris les dones que es troben amb dificultats. Cal recordar que durant la campanya electoral, Demòcrates van explicar que el servei d’atenció integral també ha de servir per obrir un espai de debat per estudiar un encaix legal i constitucional que permeti la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) reemborsar la interrupció voluntària de l’embaràs. 
Aquest projecte va fer que, durant les eleccions generals, la candidatura Units pel progrés d’Andorra demanés a la fiscalia que investigués Espot per destinar diners a la creació d’un servei que considerava inconstitucional.

estudi
jurídic
informació
servei
l'avortament
donar

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Enganyes. Durant la campanya vas dir que hi tenies tot preparat i ara ho has de polir. Sou el pitjor govern fins al punt que se us hauria de pagar els 4 anys de mandat però fer-vos fora ara mateix

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte