Diari digital d'Andorra Bondia
Membres de la delegació de l’OSCE que visita el país, ahir al matí.
Membres de la delegació de l’OSCE que visita el país, ahir al matí.

Experts de l’OSCE avaluen el procés electoral abans de les eleccions


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari General del Govern, Jordi Casadevall, van rebre ahir al matí a l’edifici administratiu del Govern una delegació de dos experts de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (Odihr), que pertany a l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). L’objectiu de la visita ha estat avaluar el procés electoral a Andorra abans de les eleccions generals, com ja van fer abans dels comicis del 2011 i del 2015. 
La delegació de l’Odihr va ser informada dels canvis legislatius i les modificacions dutes a terme a la Llei de partits polítics i finançament electoral respecte a les eleccions generals del 2015. Durant la reunió també es va repassar la situació política actual al Principat, el nombre de formacions representades al Consell General, així com els colors polítics que concorreran als pròxims comicis. Igualment es va tractar el procediment de registre de candidats, com s’estableixen els col·legis i meses electorals, el desenvolupament de la jornada electoral o quines són les diferents modalitats de vot que hi ha al país. 
A més, els representants de l’Odihr van ser informats de quines són les modalitats de vot a banda del tradicional, en particular el vot judicial, així com les campanyes de promoció de participació de vot que es porten a terme des de l’executiu. 
Durant la tarda d’ahir i el dia d’avui, la delegació de l’Odihr continua la seva agenda de reunions programades a Andorra amb representants del Govern, de la Junta Electoral, del Tribunal de Comptes, del Tribunal Superior de Justícia, dels comuns, dels partits polítics, dels mitjans de comunicació i de la societat civil.
La visita a Andorra de dos membres de la delegació de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans dona resposta a la invitació que va enviar la Missió Permanent d’Andorra a l’OSCE informant de les pròximes eleccions generals i convidant-los a observar-les tal com estableix el document de Copenhaguen del 1990.

experts
OSCE
avaluen
procés
electoral
eleccions
abans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte