Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.

Exteriors subvenciona el 70% d'un projecte de colònies i hort-escola a Burkina Faso


Escrit per: 
Agències

El Govern ha aprovat aquest dimecres l'atorgament d'una subvenció per un import de 6.341,03 euros a l'entitat Associació de Cooperació pel Desenvolupament Local per al projecte 'Colònies d'estiu a Réo i projecte hort-escola'. Aquest projecte s'inclou en el Pla rector de la cooperació internacional al desenvolupament sostenible 2021, aprovat pel Govern el passat mes d'abril.

El projecte té dues facetes: en primer terme, unes colònies d'estiu que tenen lloc durant dues setmanes en un poble d'una zona rural de Burkina Faso, Réo. Aquesta activitat acull 100 infants d'entre 6 i 14 anys i inclou una formació prèvia dels disset monitors i formadors que hi participen.

En segon lloc, la iniciativa proposa la implantació d'un jardí escolar que beneficiarà directament a dos centres educatius de la localitat. L'objectiu és que els aliments conreats a l'hort vagin destinats a la cantina escolar d'aquests i de les colònies d'estiu.

La subvenció aprovada representa el 70% del cost total d'aquest projecte de cooperació internacional.

Informe d'Acció Exterior

D'altra banda, Ubach ha presentat durant la sessió de consell de ministres l'edició 2020 de l'Informe d'Acció Exterior, que recull les principals accions dutes a terme al ministeri durant l'any passat.

A l'informe consten les principals actuacions en l'àmbit bilateral, multilateral i de cooperació transfronterera, així com les activitats de la Secretaria Pro Tempore d'Andorra a la Conferència Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern. El document també inclou les activitats consulars habituals i les que s'han hagut de dur a terme durant la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Aquest informe es presentarà demà 15 de juliol a la Comissió legislativa de Política Exterior del Consell General a iniciativa pròpia d'Ubach, i posteriorment es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). La Llei 11/2019, del 15 de febrer, del servei d'acció exterior i de la carrera diplomàtica, estableix en el seu article 10.2 l'obligació del ministeri d'elaborar anualment un informe d'Acció Exterior.

Exteriors
projecte
colònies
hort-escola
Burkina Faso

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ou yeaaaaaa

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte