Diari digital d'Andorra Bondia

Ferrer i Minguillón lideren la Coalició d’Independents per Andorra la Vella


Escrit per: 
M. F.

Coalició d’Independents per Andorra la Vella va fer la seva presentació pública en una roda de premsa en què van exposar quins són els seus objectius i les motivacions que han tingut els integrants per tirar endavant aquesta coalició, que es defineix com a apolítica i que el que pretén és “treballar per la parròquia”. Els números un i dos són Rosa Ferrer i Jordi Minguillón.

D’aquesta manera, Ferrer va posar en relleu que la formació el que vol és parlar de “valors” com “la tolerància, el dret a discrepar i la participació ciutadana” i considera que el fet que com a número dos hi hagi una persona que és membre de l’oposició és “fruit del treball conjunt de quatre anys”.
De la seva banda, Minguillón va posar en relleu que a través d’aquesta feina en comú s’ha adonat que es busca un mateix objectiu i que l’entesa és bona, per la qual cosa ha decidit unir esforços i afegir-se a la coalició encapçalada per Ferrer.
Quant a la possibilitat que hi hagi un pacte amb Demòcrates per Andorra, DA, Ferrer va destacar que “no han tancat la porta” al diàleg i que estan disposats a escoltar les propostes de DA, però també va afegir que el que no podien fer era no anar avançant feina, i que això és el que han fet. “Nosaltres tenim un objectiu i treballarem per això, i si hi ha possibilitat de pacte ens asseurem i ho valorarem; mentrestant continuem treballant”, va concloure Ferrer.
Per la seva banda, Minguillón va manifestar que per encapçalar un equip “s’hi ha d’estar legitimat” i per això va defensar el liderat de Ferrer, ja que va apel·lar al fet que ara com ara saben “què s’ha de fer i com fer-ho”.
De moment només hi ha definits els números u i dos, però a la roda de premsa d’ahir hi eren presents, entre d’altres, Antoni Armengol, Meritxell Rabadà i Jordi Cabanes. A més a més, a la sala hi havia Manel Bal, i un altre membre de la majoria que dóna suport al projecte és Antoni Riestra, que no va poder assistir a l’acte de presentació.
 Ferrer va defensar que l’estat de crisi actual fa que la corporació comunal no es pugui “permetre el luxe” de perdre “ni un minut” i per això es van presentar com les persones que poden agafar les regnes del Comú l’endemà mateix de les eleccions sabent què és el que cal fer.
D’aquesta manera, Ferrer va assenyalar que “coneixen la casa” i que el que pretenen és, entre altres objectius, “garantir els serveis essencials” a la població malgrat els “recursos escassos”, fer front al deute comunal, tirar endavant la promoció econòmica de la parròquia i continuar treballant en les competències i transferències comunals. L’objectiu és, tal com van manifestar, “facilitar la vida als ciutadans, generar tranquil·litat, no crispació”.
A banda de l’experiència que Ferrer defensa que els avala, també va afegir que han optat per “l’entesa per gestionar” i l’aplicació de determinats valors en l’acció política, com ara la “transparència i la participació ciutadana”.
I per fomentar aquesta participació ciutadana ja són presents a les xarxes socials, tal com va posar en relleu Rabadà, per recollir els comentaris dels ciutadans. Finalment, la mateixa Rabadà va exposar que el color escollit és el violeta, ja que ha estat identificat com un dels colors de la parròquia.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte