Diari digital d'Andorra Bondia

Ferrer torna a guanyar i fa de la capital una illa enmig de l’‘onada taronja’


Escrit per: 
M. F.

Els electors de la capital han donat la confiança a Rosa Ferrer perquè continuï tirant endavant la gestió que està fent al Comú d’Andorra la Vella.

Així sembla evidenciar-se dels resultats que es van donar ahir a les eleccions a la capital, on l’actual cònsol i candidata per la Coalició d’Independents per Andorra la Vella, Cd’I, va revalidar el càrrec amb la victòria que li van donar els 1.377 vots que va aconseguir; és a dir, el 38,88% del total. A l’altra cara de la moneda va quedar el Partit Socialdemòcrata-Independents (PS+I), que ha vist com ha perdut l’hegemonia en aquesta parròquia per passar a ser la tercera força, amb un total de 870 vots, xifra que representa el 24,56%. En segon lloc es va situar Demòcrates per Andorra, DA, a tan sols 82 vots de Cd’I. És a dir, amb 1.295 vots.
Tot i que tant el PS+I com Cd’I optaven a ser escollits com a garants de la continuïtat de la feina feta aquests últims quatre anys a la corporació comunal, finalment els electors han recolzat la tasca de Ferrer. De fet, una de les incògnites en aquesta parròquia era veure si el trencament de la majoria comunal acabaria passant factura tant a Ferrer com al PS, però sembla que finalment el càstig ha estat per als socialdemòcrates, tot i que la lectura que se’n fa des d’aquesta darrera formació no és aquesta.
Amb els resultats tan ajustats entre Cd’I i DA es confirmaven les travesses que assenyalaven que la capital seria una de les parròquies més disputades. De fet, en les primeres dades que transcendien sobre l’escrutini DA anava al davant de Cd’I, tot i que la coalició, a partir dels 1.000 vots escrutats, va començar a remuntar fins a aconseguir, finalment, la victòria.
Un dels aspectes que cal destacar d’aquests comicis és que la participació ha caigut set punts la capital, passant del 64% d’ara fa quatre anys al 57,15% que es va registrar ahir.
La vencedora, Rosa Ferrer, posava en relleu, després d’una nit d’infart, que estava molt satisfeta pel fet d’haver aconseguit que “una coalició d’independents” s’hagi imposat a dues “màquines electorals” com són el Partit Socialdemòcrata i Demòcrates per Andorra. Ferrer es va mostrar molt agraïda als electors que li havien donat suport i va remarcar que la victòria havia estat “molt ajustada”, tal com ja preveien. Va agrair, també, el treball que ha fet el seu equip i va destacar, a més, que a partir d’ara el repte que tindran al davant és tirar “endavant” la parròquia.

La segona força, DA

Per la seva banda, Carles Torralba va posar en relleu que estaven “desil·lusionats” per la vuitantena de vots que els havien allunyat de la victòria, però va oferir la seva ajuda a la nova majoria ja que va posar en relleu que “l’interès és treballar per Andorra la Vella” i va recordar que en moments difícils caldrà la “col·laboració de tothom”. També va reconèixer que ja havien previst que seria difícil “desbancar” un cònsol sortint.
Pel que fa a Marc Cornella, va exposar que lamentava la derrota especialment “per l’equip” i va remarcar que havien fet “una aposta” per cares noves, com ell mateix, i que segurament molta gent “políticament” no el coneixia. Va afegir, però, la voluntat de continuar treballant, ja que considera que el projecte i el programa “són bons”, i va afegir que en les següents eleccions esperen obtenir millors resultats, ja que ara s’ha fet un “bon treball de cimentació”. Quant al fet de si els resultats havien estat un cop de càstig, va exposar que “en cap cas” i que “s’ha de saber guanyar però també s’ha de saber perdre”.

La composició del comú
Amb aquests resultats Cd’I tindrà vuit consellers en la nova corporació comunal, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón com a cònsols a més d’Eron Estany, Meritxell Rabadà, Manuel Bal, Maria Carme Nin, Jordi Cabanes i Marc Pons. Pel que fa als demòcrates, tindran dos consellers, Carles Torralba i Neus Farré. Finalment, el PS+I també comptarà amb dos consellers, Marc Cornella i Josep Vila.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte