Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major, Conxita Marsol, i el coordinador de l’Institut Música, Jordi Sabata, avui.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el coordinador de l’Institut Música, Jordi Sabata, avui.

Fi a un any i mig d’interinitat amb Jordi Sabata a l’Institut de Música


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Comú d'Andorra la Vella

El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha nomenat avui Jordi Sabata Freixa coordinador de l’Institut de Música, posant així punt final a un any i mig d’interinitat. Sabata té experiència en la gestió de conservatoris (concretament al Conservatori dels Pirineus), té un grau en Interpretació de cant clàssic i un màster en Gestió cultural. A més, és enginyer en telecomunicacions. S’ha contractat com a càrrec de confiança fins a finals del mandat i se li ha encomanat la tasca de “fer evolucionar” el centre perquè sigui “referent”, en paraules de la cònsol major, Conxita Marsol.

Just després de ser nomenat, Sabata ha explicat que els seus reptes passaran per fer més present l’institut a nivell cultural a Andorra i generar més activitat, créixer en alumnes i convertir-se en el primer centre oficial d’educació musical al Principat de cara al curs que ve. Sobre aquest darrer aspecte ha assenyalat que caldrà treballar en els plans d’estudis per expedir una titulació que sigui homologable a tot arreu. També ha remarcat la necessitat de treballar per crear un clima laboral que faciliti el desenvolupament dels professors del centre, alineant les voluntats del personal amb les directrius del Comú. Quant a l’aposta per augmentar l’alumnat, el coordinador ha parlat d’apropar-se a persones que no volen fer de la música la seva feina i d’atreure estudiants de les escoles de règim general o de residències de gent gran, una feina que es pot fer amb els serveis socials. Sabata s’incorporarà els pròxims dies i està previst que el 13 de maig vinent es presenti davant del claustre. Tindrà un sou de 3.740 euros.

Marsol ha destacat que la recerca del coordinador no ha estat fàcil arran de la situació sanitària, però també per la combinació de gerència i musical que es buscava. De Sabata n'ha destacat la formació i els coneixements i el fet de ser una persona jove que “pot aportar un canvi d’esperit al conservatori”.

El nomenament del coordinador ha comptat amb el suport de l’oposició, que ha dit donar-li “un vot de confiança”. La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona s'ha mostrat en espera de conèixer els detalls del nou projecte per esdevenir centre reglat, un treball que demana que es faci de forma consensuada amb l’equip de docents.

La creació de la figura del coordinador (Sabata és el primer a ocupar la plaça) és fruit de la crisi que va esclatar el gener del 2020, quan va dimitir l’anterior cap d’estudis i quan gran part dels professors van enviar una carta en què demanaven el cessament del cap del servei. Tota la plantilla es va reunir amb Recursos Humans. Finalment, però, el Comú ha Informat avui que ha arxivat el cas i ha descartat obrir un expedient al cap de servei. Aquest darrer, per tant, continuarà ocupant aquesta plaça. Per sobre hi tindrà el coordinador, que dependrà directament de la cònsol major.

En el Consell de Comú d’ahir també s'ha acordat una transferència de crèdit de 620.000 euros per dur a terme les obres del Centre d’Art d’Andorra, que s’ubicarà a l’antic espai jove del parc Central. La inversió es destinarà fonamentalment a adaptar l’edifici a les normes d’eficiència energètica i a construir un espai adjacent on hi havia un camp de petanca. El cost anirà a càrrec íntegrament del Comú i el Govern, que hi traslladarà la sala d’exposicions, només sufragarà els treballs museístics.

Ara per ara, el conveni amb el ministeri de Cultura per l’explotació de l’espai no s’ha signat, de fet, el Comú no confia que abans de dos mesos això es faci efectiu. En tot cas, Marsol sí que va avançar que la durada de l’acord no serà per a més de dos o tres anys per tal de no hipotecar aquest equipament.

La convocatòria del concurs per adjudicar aquests treballs de remodelació no van passar pel Consell de Comú com es feia habitualment. La qüestió és que a partir d’ara, el ple només aprovarà l’adjudicació dels concursos i no pas la convocatòria. Un canvi de criteri recollit en l’ordinació i que ha de permetre agilitzar els processos, ha dit Marsol. La minoria, però, denuncia que amb “el canvi de les regles del joc” la transparència es posa en evidència. En aquest sentit, consideren “molt greu” que se’ls barri l’accés a la informació.

Així mateix, l’oposició ha expressat el seu neguit sobre la “incògnita” en relació amb les obres de remodelació de la Rotonda. El Comú encara espera el projecte executiu del tram de les fonts de colors. Quan el tingui, valorarà si s’executa aquest any o el que ve. El cost total de les diferents fases podria superar l’import previst, va acceptar la cònsol major.

A l’últim, Marsol ha explicat que el Comú vol convocar un concurs d’idees per fer “un relat” de la plaça del Poble i la de l’edifici Vinyes i la coberta del casino. Serà en aquest moment quan es plantejarà si es manté l’edifici del bar i la casa pairal.

interinitat
Jordi Sabata
Institut de música

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte