Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la recepció oferta als ministres i representants iberoamericans.
Un moment de la recepció oferta als ministres i representants iberoamericans.

Filloy defensa la tasca amb les entitats per garantir la inclusió


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

“El treball conjunt amb les entitats és essencial per garantir la integració de les persones amb discapacitat”. Així ho va defensar ahir el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, en la seva intervenció durant la recepció als ministres i representants dels 22 països de la comunitat Iberoamericana desplaçats al Principat per participar, avui i demà, en la segona Reunió iberoamericana de ministres d’Afers Socials.
Filloy, que va assegurar que la trobada és “tot un repte perquè és la primera ministerial que organitzem al país”, va destacar la importància del tema de la reunió, Innovació i inclusió en l’àmbit de la discapacitat, ja que la “innovació és fonamental per superar els reptes que ens posen les societats”. Així mateix, el ministre va defensar que Andorra “pot aportar molt” en aquesta qüestió com “a models inclusius en l’àmbit de l’educació però segurament també molt en l’àmbit laboral”. 
En aquesta línia, Filloy va recordar que s’està treballant en els reglaments escaients per avançar en la inclusió en l’àmbit laboral, i va assegurar que “hem de ser capaços de fer que persones amb capacitats diferents puguin aportar allò de que són capaços en àmbit laboral”.
Per la seva part, la secretària general Iberoamericana, Rebeca  Grynspan, que una vegada més es va desfer en elogis de la capacitat organitzativa d’Andorra i es va felicitar novament que “hagués fet un pas endavant demanant l’organització de la Cimera 2020”, va destacar la importància del tema escollit per a aquesta reunió ministerial, ja que “no podem parlar de desenvolupament sostenible si el pilar de la inclusió no hi és present”. 
En aquesta línia Grynspan va assegurar que “la discapacitat està en la societat, no en les persones” i que “són les capacitats les que estan en les persones”, i va incidir en “els avenços que s’ha fet en els diferents paradigmes per atendre les persones amb discapacitat”.
També va participar en la recepció als representants iberoamericans, on David Aguilar va exposar la seva situació i va mostrar les pròtesis fetes amb peces de Lego als assistents, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va posar de manifest “l’honor” que suposa per la capital acollir una trobada d’aquestes característiques, una capital “petita però  moderna, plural i que mira cap al futur”, i evidentment també, “una capital iberoamericana”.
Per això, Marsol va instar els ministres i representants iberoamericans a fer “d’ambaixadors d’Andorra” quan tornin als seus països per tal d’animar els alcaldes de les seves capitals i ciutats a participar en el Fòrum de governs locals que es farà l’any vinent, amb data encara per determinar, a Andorra la Vella. Així mateix, Marsol va avançar que es farà coincidir aquest Fòrum amb l’assemblea general de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI).

 

filloy
defensa
tasca
entitats
garantir
inclusió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte